ŽURNĀLS Nedēļas jurists

12. Jūlijs 2011 /Nr.28 (675)

Elizabete Krivcova
10 komentāri

 

komentāri (10)
10 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Annija
20. Jūlijs 2011 / 23:04
0
ATBILDĒT
Atļaušos nepiekrist - viņas tautība diez vai automatiski varētu nozīmēt šovinismu. Jūs būsiet ko pārpratis.
diemžēl
18. Jūlijs 2011 / 16:46
0
ATBILDĒT
Diemžēl šī juriste ir ļoti naidīgi noskaņota pret pamatnāciju - viņas uzskati ir tipisks piemērs krievu šovinismam.
SM
13. Jūlijs 2011 / 13:59
0
ATBILDĒT
Man arī patīk viņas Civillikuma komentāri.
DP
13. Jūlijs 2011 / 10:04
0
ATBILDĒT
Man patik viņas Civillikuma komentāri.
Anonīms lietotājs
12. Jūlijs 2011 / 14:55
0
ATBILDĒT
Tad Jums ar Elizabeti ir kaut kas kopīgs: \"Es nepiekrītu tam, ko jūs runājat, taču es līdz pēdējam elpas vilcienam aizstāvēšu jūsu tiesības to runāt.\"

Panie Kochanku
12. Jūlijs 2011 / 11:31
0
ATBILDĒT
Vairākas. Piemēram, Francijā, ja jūs esat atklāts \"Nacionālās Frontes\" piekritējs, tad tiekat uzskatīts par pāriju. Pat ja jūs esat izcils jurists, jums uz pieres vienmēr būs šī \"Kaina zīme\" – jūs nedabūsiet darbu valsts iestādēs, uz visu jūsu teikto raudzīsies ar apriorām aizdomām, un nekāds \"Nedēļas jurista\" statuss (pieņemot, ka tāds ir) jums nepienāksies. Jums atliks visu savas karjeras laiku apgrozīties tikai \"savējo\" šaurajās aprindās.

Tas pats sakāms par Beļģiju. Nesen vienā simpozijā kāds beļģis uzdeva jautājumu (kas bija diezgan prātīgs), es jau atvēru muti, lai atbildētu, bet tad viens cits beļģis iečukstēja man ausī, ka nevajagot tērēt intelektuālo enerģiju, jo tas, redz, esot \"ekstrēmi labējais deputāts\". Man tas šķita nožēlojami, jo esmu principā pieradis debatēt ar viedokli, nevis ar personu.

Zīmīgi, ka šāda attieksme neskaŗ pretējo flangu: kreisos, komunistus, boļševikus. Piederība pie viņiem nebūt netiek uzskatīta par negodu.

Lūk, tieši šādas politiskas angažētības trūkums ir \"Jurista Vārda\" tikums un spēks, kas nekādā gadījumā nebūtu jāzaudē.
?
12. Jūlijs 2011 / 11:10
0
ATBILDĒT
Kuras tieši \"vecās\" Eiropas valstis šo vērtību ir atmetušas?
Panie Kochanku
12. Jūlijs 2011 / 11:06
0
ATBILDĒT
Tas ir ļoti labi, ka \"Nedēļas jurista\" godā liekat dažādus sabiedriski politiskos uzskatus pārstāvošus cilvēkus un nešķiŗojat viņus pēc \"lojalitātes\", \"savējības\" u.tml. Tieši tas ir tas klasiskais liberālisms (vārda sākotnējā, neapgānītajā versijā), kas bija Eiropas Cilvēktiesību konvencijas autoru apziņā (skat. šajā numurā publicēto I. Ziemeles interviju). Dažas \"vecās\" Eiropas valstis šo vērtību ir atmetušas. Bravo \"JV\" redakcijai, un novēlu no tā neatkāpties!
Jūlija K.
12. Jūlijs 2011 / 10:44
0
ATBILDĒT
Gandrīz visām lietām var rast loģisku izskaidrojumu. Elizabete ir juriste, bet kriminālprocesā aizstāvēt drīkst zv.advokāti. varbūt, kad nokārtos attiecīgo eksāmenu, viņa arī specializēsies KT. kas to lai zina? :)



es novēlu Elizabetei turpmākus panākumus! Kādu laiku strādājam kopā, bet par atomu sašķelšanu un fiziku uzzināju no JV. Mūžu dzīvo, mūžu mācies :)
Anonīms lietotājs
12. Jūlijs 2011 / 10:10
0
ATBILDĒT
Baigā specializācija - visās tiesību sfērās izņemot krimināltiesības, ha ha
visi numura raksti
Ineta Ziemele
Intervija
Par līdzsvaru starp indivīda tiesībām un sabiedrības interesēm
Šī saruna mūsu žurnāla redakcijā notika pavasara nedēļā, kad profesore Ineta Ziemele viesojās Latvijā ar saviem nu jau tradicionālajiem priekšlasījumiem par cilvēktiesību un starptautisko tiesību jautājumiem. Bijām pagodināti, ...
5 komentāri
Edgars Pastars
Intervija
Jurisprudences un kompromisu lietpratējs Rīgas pilī
Fakts, ka jauno Valsts prezidentu Andri Bērziņu likumdošanas un juridiskajos jautājumos konsultēs līdzšinējais Saeimas Juridiskā biroja juridiskais padomnieks – tikko 30 gadu vecuma slieksni sasniegušais Mg.iur. Edgars Pastars, publiski ...
4 komentāri
Aldis Pundurs
Skaidrojumi. Viedokļi
Kriminālprocesa uzsākšana un resoriskā pārbaude
Latvijas Kriminālprocesa kodeksa darbības laikā kriminālprocess sākās ar krimināllietas (kriminālprocesa) ierosināšanas stadiju. Šīs stadijas laikā tika izlemts jautājums, vai ir pietiekams pamats, kas norāda uz noziedzīga ...
Dace Mihaļska, Zanda Kokare
Skaidrojumi. Viedokļi
Juridiskās personas maksātnespējas procesa uzsākšana
Globālās ekonomiskās un finanšu krīzes rezultātā 2009. un 2010. gadā vairums Eiropas valstu piedzīvoja strauju uzņēmumu maksātnespējas skaita pieaugumu1. Maksātnespējas politikas izstrādātājiem un īstenotājiem nācās ...
Tiesību prakse
Par tautas nobalsošanas par Saeimas atlaišanu atcelšanu
Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums nav patstāvīgs tiesiskās attiecības valsts pārvaldes jomā dibinošs lēmums, bet gan tikai Valsts prezidenta pieņemtajam rīkojumam pakārtots organizatorisks izpildes instruments. Centrālās ...
AUTORU KATALOGS