ŽURNĀLS Nedēļas jurists

3. Janvāris 2012 /Nr.1 (700)

Liene Eglāja
5 komentāri
Mg.sc.adm.
Liene Eglāja
 
komentāri (5)
5 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jūra + nafta
5. Janvāris 2012 / 11:26
0
ATBILDĒT
Lieciet mierā eitanāziju!

Pievērsiet uzmanību Lienes Eglājas pētījumiem par Latvijas un Lietuvas jūras robežas regulējumu, kur, kā izrādās, mūsu Ārlietu ministrija ir - ne čiku, ne grabu - atdevusi milzu gabalu jūras teritorijas bez jebkāda pamatojuma Lietuvai.

Pirms balsojuma Saeimā vēl kaut kas ir jāpaspēj darīt, lai šo procesu apsturētu. Un L. Eglāja ir viena no retajām, kam šajā jautājumā ir ko teikt. Kaut tikai būtu ausis, kas to sadzird.......
V.
5. Janvāris 2012 / 09:13
0
ATBILDĒT
Jebkurā gadījumā vēlētos uzslavēt Lieni par panākumiem, kā arī novēlēt panākumus karjerā!
sm.
5. Janvāris 2012 / 08:54
0
ATBILDĒT
Neprecīzi ir lietot \"bende\", lai apzīmētu eitanāzijas veicēju. Bende tradicionāli izpilda sodu, bet eitanāzija nav soda mērs. Šādā aspektā tuvāks jēdziens būtu \"slepkava\", vienlaicīgi saglabājot \"bendes\" likumīgas darbības veikšanas aspektu.



Acīmredzami, eitanāzijas institūtam neder viduslaiku tiesību vai krimināllikumu terminoloģija (arī vides tiesības ar komerclikumu īsti neizteiksi). Eitanāzijas pamats var būt vienīgi cilvēktiesības un to nākotnes interpretācija vai jaunrade.
Juriste
4. Janvāris 2012 / 18:30
0
ATBILDĒT
Mēs to varētu uzticēt ginekologiem, viņi katru dienu uzņemas bendes lomu, taisot abortus. Bet, ja nopietni un ar skatu realitātē, tad eitanāzija ir atbalstāms pasākums. Varbūt grūtāk ir cietējam, nevis \"bendem\"?
:)
4. Janvāris 2012 / 01:48
0
ATBILDĒT
...jāpieņem eitanāziju legalizējošs regulējums....

Jā, skaists jaunības maksimālisms...tikai... vai Liene apzinās, ka kādam ļoti konkrētam cilvēkam būs jauzņemas bendes loma un ka tas nemaz nav viegli:)
visi numura raksti
Gaidis Bērziņš
Intervija
Uz tieslietām raugos no profesionāļa, ne politiķa skatupunkta
Tieslietu ministra Gaida Bērziņa vārds "Jurista Vārda" lasītājiem nav svešs, un ne tādēļ vien, ka ar pāris gadu starplaiku viņš atkārtoti ieņēmis šo amatu. G. Bērziņš ir arī viens no žurnāla pastāvīgajiem autoriem, kura ...
18 komentāri
Ineta Ziemele
Intervija
Valstsnācija nevar uzvesties kā mazākumtautība
Tiesībsarga biroja gadskārtējā konferencē, kas norisinājās pagājušā gada 7.–9. decembrī, ar prezentāciju “Valsts­nācijas un mazākumtautību tiesību aizsardzība” uzstājās Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnese un ...
5 komentāri
Egils Levits
Skaidrojumi. Viedokļi
Par nacionālo identitāti un demokrātisku atmiņu politiku
10 komentāri
Tiesību prakse
Eiropas Savienības Tiesa: svarīgākie spriedumi
Šajā numurā publicējam Tieslietu ministrijas Eiropas Savienības Tiesas departamenta sagatavoto pārskatu par Eiropas Savienības Tiesas (tekstā – EST un Tiesa) svarīgākajiem un interesantākajiem spriedumiem aizvadītajā, 2011., gadā.
Tiesību prakse
Personas tiesības tiesas ceļā prasīt slēgt vienošanos starp VID un nodokļu maksātāju par nodokļu strīda izbeigšanu
Likums neparedz lietās par publisko tiesību līgumu noslēgšanu taisīt spriedumu, saskaņā ar kuru iestādei vēlreiz būtu jāizdara rīcības brīvības apsvērumi. Likums paredz, ka tiesa taisa spriedumu par iestādes pienākumu noslēgt ...
6 komentāri
AUTORU KATALOGS