ŽURNĀLS Tiesību prakse

24. Jūlijs 2012 /Nr.30 (729)

Par nedzimuša bērna tiesībām
Tiesībsarga viedoklis
Juris Jansons
tiesībsargs 

Latvijas Republikas Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisija 2012. gada 12. jūnija sēdē aicināja Latvijas Republikas tiesībsargu Juri Jansonu izteikt viedokli par nedzimuša bērna tiesībām uz dzīvību un attīstības aizsardzību.

Atsaucoties šim aicinājumam un paužot savu viedokli, tiesībsargs norāda, ka atbalsta iniciatīvu samazināt abortu skaitu Latvijā. Tomēr vienlaikus viņš arī uzskata, ka šāds mērķis ir sasniedzams ar citiem līdzekļiem, nevis piedāvātajiem grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Proti, piedāvātā redakcija pēc sava gara ir atbalstāma un saprotama, tomēr, tiesībsarga ieskatā, ar aizliegumu nav iespējams atrisināt problēmu. Viņaprāt, valsts uzdevums ir samazināt nevēlamu grūtniecības skaitu, izglītojot sabiedrību, it īpaši jauniešus, un sniedzot finansiālu un sociālu atbalstu esošajiem un potenciālajiem vecākiem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Kristīne Dupate, Solvita Olsena, Aivita Putniņa, Natālija Magazeina, Iveta Ķelle
Numura tēma
Aborts – starp sievietes un nedzimuša bērna tiesībām

Saeimā un sabiedrībā nerimstas diskusija par mākslīgo abortu veikšanas noteikumu pārskatīšanu, un šim jautājumam veltīta arī šīs nedēļas "Jurista Vārda" numura tēma, atspoguļojot dažādus viedokļus.

25 komentāri
Inga Bite
Numura tēma
Par nedzimuša bērna tiesību aizsardzību
Jebkurai diskusijai, lai tā būtu auglīga un nestu izmantojamus rezultātus, nepieciešama vienota izpratne par šīs diskusijas būtību. Pašreiz ekspertiem uzdotais jautājums tās diskusijas būtību, kas šobrīd norisinās Saeimā, neatklāj.
4 komentāri
Madara Smalkā
Skaidrojumi. Viedokļi
Piezīmes par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu elektroenerģijas diferencēto tarifu lietā
Elektroenerģijas diferencēto tarifu lieta pašlaik neapšaubāmi ir viena no aktuālākajām tiesvedībām, par kuru interese ir plašam sabiedrības lokam. Raksta autore vēlas sniegt savu viedokli par Administratīvās apgabaltiesas 2012. gada ...
7 komentāri
Ivonna Krūmiņa
Numura tēma
Abortu tiesiskais regulējums
Pēdējā laikā Latvijā ir aktualizēts abortu jautājums, un, kā liecina autores novērojumi, lielākoties sabiedrībai tiek sniegts diezgan negatīvs viedoklis. Lai gan pilnībā jāpiekrīt, ka aborts nav pozitīvs risinājums, tomēr, ...
Īsziņas
Tiesneša Laukrozes piemiņai Rīgas apgabaltiesā atklāts bareljefs
4 komentāri
AUTORU KATALOGS