ŽURNĀLS Īsziņas

6. Novembris 2012 /Nr.45 (744)

Paātrinās lietu izskatīšanu administratīvajās tiesās
5 komentāri

Lai paātrinātu lietu izskatīšanas gaitu administratīvajās tiesās un iestādēs un noregulētu tehnisko līdzekļu izmantošanu administratīvo lietu izskatīšanā, Saeima 1.

komentāri (5)
5 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
pajoliņš
12. Novembris 2012 / 09:25
0
ATBILDĒT
No viena grāvja otrā. Tas, ka tiesneši neprot vadīt tiesas sēdes -- tās padrīt saturīgas un īsas -- nenozīmē, ka tiesas sēdes nav vajadzīgas.
viedoklis
7. Novembris 2012 / 10:09
0
ATBILDĒT
Grozījumi APL no vienas puses ir vajadzīgi. Taču nav pamatota valsts nodeva un drošības nauda. Tas tikai atbrīvo rokas ierēdņiem patvaļai. Piemēram, ja disciplinārais sods nav tiesisks un pamatots, retais, kas gribēs to pārsūdzēt, maksājot 110 Ls. Arī tiesas tagad darīs visu, lai šo naudu atpakaļ nemaksātu. Tas pazeminās tiesas spriedumu kvalitāti.

Nepareizi ir lietu izskatīšana tikai divās instancēs. Neveidojas tiesu prakse, bet faktiski veidojas bardaks tiesību normu izpratnē, interpretācijā. Augstākās tiesas Senāta Adm.lietu dep. ne reizi nav izanalizējis spriedumus, ko pasludināja Adm.apgab.tiesas. Tatad, netiek veikta uzraudzība.
seksis
6. Novembris 2012 / 16:38
0
ATBILDĒT
tas pats attiecas arī Valsts darba inspekcijas lietās!
seksis
6. Novembris 2012 / 16:35
0
ATBILDĒT
LAPK nosaka, ka tiesa nav tiesīga PĒC SAVAS INICIATĪVAS iegūt pierādījumus un tos pārbaudīt tiesas sēdē.

Kas Tev liedz tiesai izteikt lūgumu par pierādījumu izprasīšanu no VID, ja tas ir nepieciešams?
Seskis
6. Novembris 2012 / 10:27
0
ATBILDĒT
Skumji atzīt, bet pēdējā laikā tiek aizvien biežāk tiek ražots juridiskais brāķis. Piemēram, grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Tagad administratīvo pārkāpumu lietas tiek izskatītas kā revolūcijas laika \"troikās\". Likumdevējs nav pat paredzējis personai iespēju atteikties tiesā no prasījuma. Kāda tad jēga no slavinātās mediācijas.Tiesa nedrīkst pieprasīt papildus pierādījumus. Kā lai tad izskata pārkāpumu lietas VID un Valsts darba inspekcijas lietās, kur ir daudz liecinieku un papildus dokumenti?

Lietu ātrāka izskatīšana ir vajadzīga ļoti ierobežotam personu lokam. Tagad administratīvās tiesas sūta procesa dalībniekiem piedāvājumus lietu nosūtīt reģionālajiem tiesu namiem ātrākai izskatīšanai. Jāteic, ka piekrīt tikai retais.
visi numura raksti
Numura tēma
Valsts pamati – vai visiem pašsaprotami
Pēdējā laikā rosināto divu referendumu dēļ sabiedrībai un, tai skaitā, arī juristiem bieži nācies atbildēt uz jautājumiem par Latvijas valsts pamatiem, vērtībām un identitāti. Lai arī jautājumu uzdevēju nolūki ir diskutabli, ...
12 komentāri
Jānis Pleps
Numura tēma
Satversmes deviņdesmit gadi
1922. gada 7. novembrī pulksten 12 dienā spēkā stājās Latvijas Satversmes sapulces 1922. gada 15. februārī pieņemtā Latvijas Republikas Satversme1 (turpmāk – Satversme).2 Šajā gadā, atskatoties uz Satversmes spēkā ...
Gunārs Kūtris
Numura tēma
Satversme ir jāciena kā dokuments, ko esam paši sev pieņēmuši
Pirms sāku pildīt konstitucionālās tiesas tiesneša amata pienākumus, es devu zvērestu par uzticību savai valstij un solīju tiesu spriest stingrā saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi. Kopš tā brīža Satversme ir kļuvusi par manu ...
Numura tēma
90 gadu kopš pirmās Saeimas sanākšanas
Latvijas Republikas pirmā Saeimas vēlēšanas notika 1922. gada 7. un 8. oktobrī, tā tika ievēlēta uz trim gadiem un uz pirmo sēdi sanāca 1922. gada 7. novembrī. Līdz ar pirmās Saeimas sanākšanu beidzās pirmā Latvijas tautas ...
Tiesību prakse
Par parakstu vākšanu likuma "Grozījumi Pilsonības likumā" ierosināšanai
11 komentāri
AUTORU KATALOGS