ŽURNĀLS Notikums

26. Marts 2013 /Nr.12 (763)

Tieslietu ministra atskaite par nozarē paveikto un vēl darāmo
10 komentāri
Foto: Boriss Koļesņikovs

2013. gada 13. martā preses konferencē tieslietu ministrs Jānis Bordāns sniedza atskaiti par paveikto pagājušajā gadā un iepazīstināja ar šī gada prioritārajiem darba virzieniem tieslietu jomā. Ievadot tieslietu sistēmas 95. jubilejas gadu, tieslietu ministrs aizsāka jaunu tradīciju un pirmo reizi pasniedza apbalvojumu par īpaši radošu darbu, kas veicina jaunradi tiesiskuma stabilizēšanā.

Preses konferences pirmajā daļā tieslietu ministrs izvērtēja padarīto tieslietu nozares trīs galvenajās jomās: tiesiskuma stiprināšanā, sabiedrības drošības jomā un uzņēmējdarbības vides sakārtošanā.

komentāri (10)
10 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Sv.
29. Marts 2013 / 12:51
0
ATBILDĒT
Kas tās par bogomīļu preteklībām? Ka tev tās saldkaislās maldu ziņas tiktu kaklā kā dzirnakmens pakārts un tu pats taptu jūras dibinā slīcināts.
dogmatiķis vulgārais
29. Marts 2013 / 12:04
0
ATBILDĒT
Jūs mīdiet kājām svēto vārda brīvības,pušu līdztiesības un uzklausīšanas principu trīsvienību!

Ievērojiet,kolēga, ka maldu mācību daudzinātāji mums ir cieši noderīgi mūsu cienījamā darbā,izzinot tiesību dzīļu noslēpumus,jo norāda mums,pa kādu maldu ceļu nevajaga doties.

Seskis ir kā malduguns - mēs viņu redzam, spoguļojamies mūsu redzokļos,dzirdam,kad viņš čukst mūsu ausīs saldkaislu maldu ziņu,un zinām,kurp neiet,jo tad tapsim pazudināti.Turamies,jo neesam nekādi seskulēni!
Sv. Zebiekste
28. Marts 2013 / 13:21
0
ATBILDĒT
Seskis nav nidzja, bet erētiķis un kaitnieks. Lai es palieku par tukšā izplatījumā dūcošu Chidru,ja tas tā nav.



Es jau vairākkārt esmu vērsis J.V. uzmanību uz viņa maldu mācībām un tiesiskuma zaimošanu, kas pie šādiem Temīdbijīgiem rakstiem nebūtu pielaižama, bet viss velti. Kam lai vēl tic?
Armands
27. Marts 2013 / 12:01
0
ATBILDĒT
Seskis vispār ir tiesību nindzja. Bez viņa nebūtu jautrības. :-)
jautrība sit augstu vilni
26. Marts 2013 / 20:55
0
ATBILDĒT
Un TM tik plāno un plāno pieņemt jaunu Administratīvo sodu likumu.:)) Vai tur ir atsevišķa štata vieta \"plānotājs\"? Varbūt pat vesels departaments?

Es personīgi plānoju sasniegt nirvānu. Vēl gan neesmu neko uzsācis šajā sakarā,bet plānoju gan.

Seskis tai jau ir tuvu,cik redzu no viņa komentāriem.Viņš ir darītājs,ne plānotājs.
mja
26. Marts 2013 / 15:46
0
ATBILDĒT
Un anonimizētie tiesu nolēmumi arī ir padarīti pieejami. Var sameklēt vairākus administratīvo tiesu nolēmumus.
Baraks Osama
26. Marts 2013 / 15:25
0
ATBILDĒT
Šķīrējtiesu jautājuma \"sakārtošana\", ja tā galīgajā variantā kaut cik līdzināsies nesen publiskajā telpā aprunātajiem tiesību normu grozījumiem, vairāk apliecinās nevis kādu sasniegumu, bet muguras uzgriešanu pasaulē atzītajai izpratnei par šķīrējtiesām un aizsoļošanu pilnīgi pretējā virzienā. Varbūt kāds eksperts mani palabos, bet tāds iespaids radās.
mja
26. Marts 2013 / 14:08
0
ATBILDĒT
Mjā... ezotēriski. \"Meditācijas ieviešana\" un atbilstošas informatīvās telpas radīšana.
Seskis
26. Marts 2013 / 10:48
0
ATBILDĒT
Nu, lūk, uzmanīgi izlasot rakstu, jāsecina, ka aktīvi tiek strādāts pie meditācijas ieviešanas. Meditācija noteikti palīdzētu daļai tiesu pacientu, vēl jo vairāk, ja to apvienotu ar jogu un mediāciju. Attiecībā uz ieilgušajām tiesu reformām, jānorāda, ka Tiesu administrācija tiesām piegādā sienas kalendārus, kur brīvdienas un svētku dienas iekrāsotas nevis sarkanā, bet grūti atšķiramā zilā krāsā. Minētais apstāklis rada grūtības procesuālā termiņa aprēķināšanā, rada maldību par brīvdienām un var izraisīt kalendāra nemierus.
jauki
26. Marts 2013 / 10:13
0
ATBILDĒT
Ministrija turpina darbu tiesību aktu jaunrades procesa kvalitātes uzlabošanā.



Vai jaunradītājus no Saeimas arī iesaistīsiet?
visi numura raksti
Inga Bērtaite
Skaidrojumi. Viedokļi
Juridiskās palīdzības izmaksu atlīdzināšana administratīvajā procesā
Ar juridiskās palīdzības izmaksu atlīdzināšanu administratīvajā procesā saistītie jautājumi kopš Administratīvā procesa likuma1 (turpmāk – APL) spēkā stāšanās ir atradušies dinamiskā attīstībā. To sakarā ir veiktas ...
3 komentāri
Māris Onževs
Skaidrojumi. Viedokļi
Par neīsta atpakaļejoša spēka izpratni Latvijas tiesu nolēmumos
Gan Satversmes tiesa, gan arī Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments (turpmāk – Augstākās tiesas Senāts) vairākos pēdējo gadu nolēmumos ir atsaukušies uz līdz šim Latvijas tiesību sistēmā nedzirdētu terminu ...
16 komentāri
Hanss Kristofs Grigoleits
Skaidrojumi. Viedokļi
Vienotie Eiropas tirdzniecības noteikumi kā kuriozs eksperiments
Vienoto Eiropas tirdzniecības noteikumu projekts, kuru 2011. gada oktobrī ir publiskojusi Eiropas Komisija, turpina būt asu diskusiju objekts. Soli pa solim Eiropas Komisija mēģina radīt vienotas Eiropas privāttiesības. Taču pati ideja ir ...
Informācija
Kur var nopirkt "Jurista Vārda" krimināltiesību reformai veltīto tematisko numuru
Ministru kabinets
Tiesību politika
Valdības darba rezultāti un ieceres valsts pārvaldībā
Fragments par valsts pārvaldību no pagājušajā nedēļā publiskotā Ministru prezidenta Valda Dombrovska 133 lappušu apjomīgā ikgadējā ziņojuma1 Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību.
AUTORU KATALOGS