ŽURNĀLS Numura tēma

3. Jūnijs 2014 /Nr.22 (824)

Par šķīrējtiesu regulējumu un tā pilnveidi
Dr.iur.
Irēna Kucina
Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece  

I. Šķīrējtiesu likuma projekta virzība

  • 2013. gada 31. janvārī likumprojekti "Šķīrējtiesu likums" un "Grozījumi Civilprocesa likumā" izsludināti valsts sekretāru sanāksmē.

  • 2013. gada 12. jūnijā likumprojekti iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā, un 2013. gada 12. novembrī tie skatīti un atbalstīti Ministru kabineta sēdē.

  • 2013. gada 27. decembrī likumprojekti iesniegti Saeimai, un 2014. gada 30. janvārī Saeima likumprojektus atbalstījusi pirmajā lasījumā, par priekšlikumu iesniegšanas termiņu nosakot 2014. gada 31. martu.

  • 2014. gada 29. aprīlī Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijā uzsākta un šobrīd turpinās likumprojekta "Šķīrējtiesu likums" izskatīšana pirms otrā lasījuma.

 

II. Priekšlikumi, ko Tieslietu ministrija iesniegusi likumprojekta "Šķīrējtiesu likums" otrajam lasījumam Saeimā

Lai pārrunātu likumprojektā "Šķīrējtiesu likums" paredzētā regulējuma turpmāko virzību, kā arī ņemot vērā Saeimas Juridiskās komisijas sēdē notikušās debates pirms likumprojekta "Šķīrējtiesu likums" atbalstīšanas virzībai uz pieņemšanu pirmajā lasījumā (par kvantitatīvo kritēriju noteikšanu šķīrējtiesu dibināšanai, par prasību izvirzīšanu personām, kas vēlas kļūt par šķīrējtiesnesi), Tieslietu ministrija, gatavojot priekšlikumus likumprojektu "Šķīrējtiesu likums" un "Grozījumi Civilprocesa likumā" otrajam lasījumam, rīkoja diskusijas ar jomas ekspertiem, un rezultātā tapa priekšlikumi, kas iezīmē būtiskas izmaiņas abos likumprojektos.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Numura tēma
Septiņi gadi ceļā uz Šķīrējtiesu likumu: projekts Saeimā, domas joprojām dalās
2014. gada 30. janvārī Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu "Šķīrējtiesu likums" un ar to saistīto likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā". Vienlaikus deputāti uzsvēra, ka likumprojektam nepieciešami būtiski ...
Gaidis Bērziņš
Numura tēma
Likumprojekta mērķis ir celt šķīrējtiesu prestižu
Sandis Bērtaitis
Numura tēma
Valsts nedrīkst pieļaut prettiesisku praksi strīdu alternatīvajā risināšanā
Jānis Lapsa
Numura tēma
Šķīrējtiesu regulējuma novitātes
Pašlaik Saeimā norit intensīvs darbs pie jaunā Šķīrējtiesu likuma, un, cerams, otrajā lasījumā tas tiks pieņemts vēl līdz šī gada jūnija beigām. Tas dod pamatotu cerību, ka vēl šīs Saeimas laikā tiksim pie jauna ...
Maija Tipaine
Numura tēma
Šķīrējtiesu reputāciju grauj neitralitātes trūkums
AUTORU KATALOGS