ŽURNĀLS Tiesību politika

30. Augusts 2016 /Nr.35 (938)

Administratoru asociācijas priekšlikumi maksātnespējas nozares attīstībai
3 komentāri

"Jurista Vārds" jau ziņoja par Tieslietu ministrijas izstrādātajām "Maksātnespējas politikas attīstības pamatnostādnēm 2016.-2020. gadam un to īstenošanas plānu", kas 16. augustā tika akceptētas Ministru kabineta komitejā un kuru izskatīšana Ministru kabinetā plānota 30. augustā.1 Atbildot uz šo dokumentu, savu redzējumu par maksātnespējas nozares problēmu risinājumiem publiskojusi arī Maksātnespējas administratoru asociācija.

Administratoru asociācija par maksātnespējas politikas attīstības pamatnostādnēm 2016.-2020. gadam: acīmredzot jāļauj Tieslietu ministrijai kļūdīties

Maksātnespējas jomas sakārtošanas aizsegā Tieslietu ministrija plāno ieviest formālas pārmaiņas, kas ne tikai pozitīvi neietekmēs situāciju maksātnespējas jomā, bet atsevišķos gadījumos padarīs to vēl haotiskāku. Tā secina Administratoru asociācija pēc 16. augusta Ministru kabineta komitejas sēdes, kurā tika pabeigta Tieslietu ministrijas izstrādātā maksātnespējas politikas attīstības pamatnostādņu projekta apspriešana.

"Ārvalstu investori ir pametuši sarunu galdu, redzot, ka Tieslietu ministrija neplāno vajadzīgās pārmaiņas maksātnespējas jomā. Arī, mūsuprāt, situācija ir izveidojusies bezcerīga," norāda Administratoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Olavs Cers. "Ministrija ir atrauta no realitātes, turklāt nozares viedoklis netiek ņemts vērā. Acīmredzot jāļauj ministrijai kļūdīties. Sekas būs redzamas agrāk vai vēlāk, un tās būs sāpīgas uzņēmējdarbības videi."

Tieslietu ministrijas darbību formālo raksturu spilgti apliecina Ministru kabineta komitejas 2016. gada 8. augusta un 16. augusta sēdēs Tieslietu ministrijas paustais viedoklis, ka vienīgais konceptuālais jautājums pamatnostādnēs esot administratoru sertificēšanas sistēmas maiņa, nododot šo funkciju no profesionālās organizācijas Maksātnespējas administrācijai.

Administratoru asociācijas ieskatā, viens no galvenajiem trūkumiem Maksātnespējas politikas attīstības pamatnostādņu projektā ir tas, ka izvirzītie mērķi un sasniedzamie rezultāti nesaskan ar plānotajiem pasākumiem šo rezultātu sasniegšanai.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri (3)
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Magone
31. Augusts 2016 / 19:30
2
ATBILDĒT
Turpinās sāga "Administratori pamet profesiju":

https://administratori.lv/lv/par-biedribu/aa-aktualitates

30.08.2016. pieņemti 10 lēmumi par maksātnespējas procesa administratora sertifikāta darbības izbeigšanu pirms tajos noteiktā termiņa beigām:

30.08.2016. izbeigta Zigurdam Krastiņam izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00540, Ingum Strautmanim izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00082, Edgaram Dupatam izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00547, Andrim Mālenderam izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00071 un Ainaram Kreicam izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00110 darbība.

31.08.2016. izbeigta Jānim Jurkānam izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00054, Olavam Ceram izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00103, Andrim Rukmanim izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00007, Armandam Strodam izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00197 un Jānim Tiesniekam izsniegtā maksātnespējas procesa administratora sertifikāta Nr.00205 darbība.

Lēmumi pieņemti pēc Zigurda Krastiņa, Ingus Strautmaņa, Edgara Dupata, Andra Mālendera, Ainara Kreica, Jāņa Jurkāna, Olava Cera, Andra Rukmaņa, Armanda Stroda un Jāņa Tiesnieka lūguma Maksātnespējas likuma 17.panta pirmās daļas 3.punkta kārtībā.
AG
30. Augusts 2016 / 22:31
1
ATBILDĒT
Administratori turpinās visu "sakārtot"...
Magone
30. Augusts 2016 / 11:34
3
ATBILDĒT
Perfekti! Nav ko piebilst! Ja Tieslietu ministrija ieklausīsies teiktajā, TIKAI tad būs pozitīvas pārmaiņas maksātnespējas jomā. Bet, ja uzskatīs, ka paši ir visgudrākie, tad šī nozare aizies pa burbuli, kur tā jau ir sākusi iet pēc 2009.gada. Tā sakot - zinātniskie grādi ir, tikai saprāta nav.
visi numura raksti
Anita Rodiņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Konstitucionālajai sūdzībai – 15
Šogad Satversmes tiesa atzīmē savu divdesmito gadadienu. Savukārt 1. jūlijā apritēja 15 gadi, kopš Satversmes tiesas durvis ir atvērtas arī personai, kas var iesniegt konstitucionālo sūdzību. Tas nozīmē, ka ir pagājis pietiekams ...
Jānis Baumanis
Skaidrojumi. Viedokļi
Cilvēks un cilvēktiesības Krimināllikumā
Rakstā ir pievērsta uzmanība Krimināllikumā izmantoto cilvēka apzīmējošo jēdzienu interpretācijai un cilvēktiesību lomai noziedzīga nodarījuma sastāva kontekstā. Krimināllikumā, lai norādītu uz cilvēku, tiek izmantots gan ...
Dina Gailīte
Juridiskā literatūra
Trīs juridiskās literatūras izdevumi ar vēsturisku vērtību
Pēc Mg. iur. Haralda Neverževska iniciatīvas turpinās vērtīgu pirmskara juridiskās literatūras dārgumu atkārtota izdošana. Kā pirmais šajā sērijā 2015. gadā tika izdots Vladimira Bukovska fundamentālais 1935. gada darbs ...
Informācija
Džo Baidens: ASV un NATO aizstāvēs sabiedrotos
Amerikas Savienotās Valstis pildīs NATO līguma 5. pantu, un tas ir svēts pienākums, 23. augustā pēc tikšanās ar trīs Baltijas valstu prezidentiem teica ASV viceprezidents Džo Baidens (Joe Biden).
Tiesību politika
Arī advokāti izvirza priekšlikumus maksātnespējas reformām
"Jurista Vārds" jau ziņoja par Tieslietu ministrijas izstrādātajām "Maksātnespējas politikas attīstības pamatnostādnēm 2016.–2020. gadam un to īstenošanas plānu", kas 16. augustā tika akceptētas Ministru kabineta komitejā un kuru ...
5 komentāri
AUTORU KATALOGS