ŽURNĀLS Numura tēma

12. Jūnijs 2018 /Nr.24 (1030)

Plānotās izmaiņas Būvniecības likumā
1 komentāri
Andris Lazarevs
Ekonomikas ministrijas Būvniecības politikas departamenta direktores vietnieks 

[1] Būvniecības regulējums nav statisks lielums, bet tas visu laiku tiek attīstīts, lai sasniegtu noteiktus mērķus. Tā arī šī brīža Būvniecības likums bija radīts noteiktu mērķu sasniegšanai. Viens no šiem mērķiem bija būvatļaujas apstrīdēšana un pārsūdzēšana agrākā būvniecības procesa posmā. Šim mērķim tika pakārtoti arī visi būvnoteikumi. Mērķis tika sasniegts, tomēr risinājumi šī mērķa sasniegšanai ir radījuši papildu administratīvo slogu būvniecības nozarei, ciktāl tas attiecas uz būvniecības administratīvo procesu, kura ietvaros tiek izdota būvatļauja. Šobrīd izstrādāti jauni grozījumi Būvniecības likumā attiecībā uz būvniecības procesa dalībnieku atbildību un būvvaldes, kā arī Būvniecības valsts kontroles biroja (turpmāk – BVKB) kompetenci.

Rakstā tiks sniegta konspektīva informācija par plānotajiem grozījumiem Būvniecības likumā saistībā ar būvniecības procesa dalībnieku atbildību un būvvaldes kompetenci.

[2] Būvniecības nozares attīstībai ir izvirzīti jauni mērķi, un šie mērķi ir noteikti Latvijas būvniecības nozares attīstības stratēģijā 2017.–2024. gadam.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
ai_bi
12. Jūnijs 2018 / 09:35
0
ATBILDĒT
Lūdzu precizējiet Būvniecības likuma robežas, nosakot, ka tas nav vienīgais likums, uz kura pamata darbojas būvvaldes. Šobrīd, piemēram, Rīgas pašvaldības būvvaldē valda uzskats, ka tas ir vienīgais un saistošais likums. Vēl viena problēma, ka pilnīgi par katru būvniecības lēmumu vai starplēmumu jāvēršas tiesā, jo nav cita mehānisma strīda izskatīšanai ārpus tiesas. Tiesvedības ir garas un tikmēr situācija, saistībā ar pārsūdzēto lēmumu mainās un papildus rodas vēl citi un citi lēmumi, arī pārsūdzami tiesā (uz to norādīts pašos lēmumos).
visi numura raksti
Āris Kakstāns
Numura tēma
Četrgade kopš būvniecības nozares pārmaiņu sākuma
Intervija
Abstrakti domājošam juristam ir jāzina arī pasaules tiesību vēsture
"Jurista Vārds" jau ir informējis savus lasītājus (Nr. 7, 13.02.2018) par šajā pavasarī svinīgi atvērto prof. Sanitas Osipovas monogrāfiju "Eiropas tiesību priekšvēsture", kas pirmoreiz latviešu valodā sniedz iespēju iepazīties ar ...
11 komentāri
Tiesību politika
Pretēji viedokļi par ģenerālvienošanos būvniecības nozarē un Darba likuma grozījumiem
Šī gada pavasarī valdības un sociālo partneru (Latvijas darba devēju konfederācijas un arodbiedrību) sarunās tika panākta vienošanās par Latvijas vēsturē pirmo ģenerālvienošanos jeb nozares koplīgumu starp darba devējiem un ...
Liene Putnika
Numura tēma
Būvniecības kontroles biroja darbība
Sandis Bērtaitis
Numura tēma
Biroju ēku būvniecības aktuālās problēmas
AUTORU KATALOGS