ŽURNĀLS Skaidrojumi. Viedokļi

24. Septembris 2019 /Nr.38 (1096)

Tehnoloģijas var būt labs jurista palīgs
Staņislavs Hiļčuks
Accenture Inovāciju studijas mākslīgā intelekta daļas vadītājs Latvijā 

Šobrīd neviens nav jāpārliecina, ka tehnoloģijām būs aizvien lielāka loma dažādās nozarēs, tai skaitā juridisko pakalpojumu jomā. Tehnoloģijas profesionālu juristu neaizstās nekad, bet tehnoloģijas, tai skaitā mākslīgais intelekts, var būt labs jurista palīgs, jo vislabākos rezultātus ir iespējams panākt – cilvēkam un tehnoloģijām strādājot kopā. Tāpat sagaidāms, ka tehnoloģiju attīstība pavērs jaunas iespējas arī juridisko pakalpojumu jomā.

Šī gada četras top tehnoloģijas saskaņā ar informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Accenture pētījumu, kurā tika aptaujāti 6600 vadītāji no 27 valstīm, ir sadalītās virsgrāmatas, tai skaitā blokķēdes, tehnoloģija, mākslīgais intelekts, paplašinātā realitāte un kvantu skaitļošana. Lielākā daļa jeb 89 % pētījumā aptaujāto uzņēmumu eksperimentē vai investē vienā vai vairākās četrotnes tehnoloģijās, tai skaitā mākslīgā intelekta jomā.

 

Pārskatīt miljoniem lappušu

Ikdienā juristiem ir jālasa liels daudzums dokumentu, mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās risinājumi var palīdzēt atzīmēt un izcelt vietas saturā, kurām ir jāpievērš lielāka vērība, tāpat ir iespējams apkopot secinājumus, atvieglojot lasīšanas procesu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Ingrīda Veikša
Skaidrojumi. Viedokļi
Vai datora veidotu darbu aizsargā autortiesības
Egils Levits
Viedoklis
Mākslīgais intelekts – izaicinājumi un riski
Ineta Ziemele
Skaidrojumi. Viedokļi
Demokrātijas otrā elpa postliberālā tehnoloģiju pārvaldītā pasaulē
Rolands Lappuķe
Skaidrojumi. Viedokļi
Mākslīgais intelekts kā cilvēces darbarīks
Šajā rakstā, izvērtējot mākslīgā intelekta (turpmāk – MI) nozīmi šodienas cilvēka dzīvē, necentīšos sastādīt sarakstu ar visām MI pielietošanas iespējām un to konsekvencēm. Tas vienkārši nav iespējams, jo MI ir kļuvis ...
Irēna Kucina
Skaidrojumi. Viedokļi
Mākslīgais intelekts (algoritmi) tiesās un prognostisku lēmumu taisnīgums
Tehnoloģiju inovācijas paver debates par būtisku demokrātiskas sabiedrības pamatprincipu – lēmumu leģitimitāti. Starp sabiedrību, kura dzīvo ar likumu noregulētā tiesiskajā telpā, un tiesnesi pastāv savstarpējās uzticēšanās ...
AUTORU KATALOGS