ŽURNĀLS Viedoklis

26. Novembris 2019 /Nr.47 (1105)

Tiesnešu ētikas komisijas viedoklis par ex parte sarunām

Tiesnešu ētikas komisijas 2019. gada 11. oktobra atzinums1 saistībā ar lūgumu izvērtēt policijas priekšnieka pienākumu izpildītāja sūdzību par tiesneša rīcību administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanā.

[1] Tiesnešu ētikas komisija saņēmusi Tieslietu ministrijas lūgumu izvērtēt policijas priekšnieka pienākumu izpildītāja sūdzību par tiesneša rīcību administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanā. Lūgts izvērtēt tiesneša nekorektu un neētisku uzvedību tiesas sēdē minētās administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanā un nepieciešamības gadījumā lemt par disciplinārlietas ierosināšanu.

Tieslietu ministrijas iesniegumam pievienota policijas priekšnieka pienākumu izpildītāja sūdzība un tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājas rakstveida informācija.

[2] Sūdzībā norādīts, ka tiesnesis lietas izskatīšanas laikā nepārbaudīja uz tiesas sēdi ieradušos lietas dalībnieku personu identitāti un pilnvaras. Pēc pie administratīvās atbildības sauktās personas aizstāvja (turpmāk arī – aizstāvis) paskaidrojumu sniegšanas tiesnesis informējis: "Tātad es laikam pirmīt aizmirsu pateikt, ka pie atbildības sauktās personas pilnvarotais pārstāvis ir N.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Intervija
"Mēs sargājam tikai 15 procentus vārtu"
Ievadot notariātam veltīto tematisko žurnāla "Jurista Vārds" laidienu, par notariāta šā brīža situāciju un nākotnes izaicinājumiem – saruna ar Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāju Jāni Skrastiņu.
Baiba Rudevska
Skaidrojumi. Viedokļi
Ārvalstu pilnvaras Latvijas notariātā: jaunākās tendences un metodes
Toms Krūmiņš, Kristīne Zīle
Skaidrojumi. Viedokļi
Mantošanas regulas piemērošana praksē – mācība, kas vēl jāapgūst
Indulis Šermukšnis
Skaidrojumi. Viedokļi
Mantojuma pieņemšanas tiesiskie aspekti
Šajā rakstā aplūkotas Civillikumā (turpmāk – CL) ietvertās mantojuma noregulēšanas sistēmas, mantojuma pieņemšanas doktrīnu atšķirības un CL 693. panta trešajā daļā noteiktā mantojuma pieņemšanas gada termiņa piemērošanas ...
Laima Letiņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Zvērinātu notāru tehnoloģiju tīkli – efektīvs aizsardzības rīks nefinanšu sektoram
Proporcionāli apdraudējumam, kādu rada noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija, terorisma un proliferācijas finansēšana (turpmāk – NILLTPF), tiek pieliktas arī pūles tās novēršanā. Plašais par novēršanu atbildīgo sektoru ...
AUTORU KATALOGS