ŽURNĀLS Tiesību politika

7. Janvāris 2020 /Nr.01 (1111)

Modernas, kvalitatīvas un efektīvas 21. gadsimta tiesas komunikācija
Taisnīga tiesa
1 komentāri
Daiga Vilsone
Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja 

Nemaz nav sen, kad, tiesnešu ieskatā, komunikācija par tiesas pieņemtu nolēmumu tika uzskatīta kā papildu darbs vai darbs, kas jāveic kādam citam – tiesu komunikatoriem, Tiesu administrācijai. Šāda pieeja tika balstīta gramatiskā tiesību normu iztulkojumā, atsaucoties uz likuma "Par tiesu varu" 11. panta trešajā daļā noteikto, ka nevienam nav tiesību pieprasīt no tiesneša atskaiti vai paskaidrojumus par to, kā izskatīta konkrētā lieta, vai arī apspriedes laikā izteikto viedokļu izpaušanu.

Mūsdienu dinamiskajā laikmetā notiek strauja attīstība visās sabiedrības dzīves jomās. Tāda ir arī tiesu komunikācija.

Uzņemos apgalvot, ka tiesnešu ieskats par komunikāciju ar sabiedrību ir mainījies un attīstījies, un lielākā daļa tiesnešu atzīst, ka tiesu komunikācija ne tikai par tiesu darba organizāciju, bet arī par taisītajiem spriedumiem un lēmumiem ir demokrātiskas un tiesiskas valsts elements, kas jāīsteno tiesai.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jautājumi
8. Janvāris 2020 / 09:04
0
ATBILDĒT
Tieslietu ministrijas numurs, bet raksta tiesnese. Kāpēc vispār raksta tiesnese šādā tematiskajā numurā? Ja pieļaujams, ka raksta arī tiesas, kāpēc tikai tieši šī tiesnese? Cik cieša saikne tiesnesei ir ar ministriju un ministru?
visi numura raksti
Intervija
"Lielākā noziedzība Latvijā ir saistīta ar korupciju un naudas atmazgāšanu"
2019. gada sākumā vienu no pirmajām intervijām pēc stāšanās amatā J. Bordāns sniedza "Jurista Vārdam" un iezīmēja tajā savas apņemšanās tieslietu jomā. Šajā žurnāla laidienā, kurā ministrijas un tās padotības iestāžu ...
9 komentāri
Dina Gailīte
Redaktora sleja
Kurp šogad dodas tieslietu sistēma
Laila Medina
Tiesību politika
Cik daudz izdarīts ekonomisko noziegumu apkarošanā Latvijā
Toms Dreika
Tiesību politika
Dalītā īpašuma piespiedu nomas vietā – likumiskas zemes lietošanas tiesības
32 komentāri
Jurista Vārds
Notikums
Ar administratīvās atbildības reformas ceļvedi pārspēti iepriekšējie rekordi
Noslēdzot aizvadīto darba gadu ar savas pastāvēšanas vēsturē smagāko – vairāk nekā 400 gramu – izdevumu, kuram turklāt jau dažās dienās tika izpirkta liela daļa no izdevēja pasūtītās papildtirāžas, grāmatžurnāls ...
AUTORU KATALOGS