ŽURNĀLS Sludinājumi. Reklāma

11. Februāris 2020 /Nr.6 (1116)

komentāri (10)
10 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Homērs
16. Februāris 2020 / 20:03
4
ATBILDĒT
Mani pārsteidz, ka valsts kapitālsabiedrības izdevums nodarbojas ar darba sludinājumu ievietošanu.
Kolēģe > Homērs
17. Februāris 2020 / 12:44
0
ATBILDĒT
Kas tieši pārsteidz faktā, ka juridiskais izdevums publicē atbilstošus darba sludinājumus? Es gan priecājos, jo lūkoju pēc jauna darba.
Homērs > Kolēģe
3. Marts 2020 / 18:17
0
ATBILDĒT
Es gribētu teikt, nevis juridisks izdevums, bet valsts kapitālsabiedrības izdevums. Man domāt, ka valstij nevajadzētu nodarboties ar šāda rakstura sludinājumu publicēšanu. Valsts jau ir radījusi rīku NVA vakanču portāla izskatā, ir arī dažādi privāti kantori, kas uztur vakanču portālus. Savulaik pašvaldības jau tika izmācītas par maksas satura publicēšanu savos izdevumos. Saprotu, ka Jurista Vārds ir cits stāsts, tomēr šāda rakstura sludinājumos redzu analoģiju.
Potenciālais darbinieks
11. Februāris 2020 / 14:02
0
ATBILDĒT
Darba likuma 32.panta trešā daļa:
Darba sludinājumā norāda:
[..]
2) attiecīgā amata darba algas kopējās mēneša vai gada summas bruto vai paredzēto stundas tarifa likmes samaksas amplitūdu.

Advokātu birojs pārkāpj likumu?
nesapratu > Potenciālais darbinieks
27. Februāris 2020 / 11:45
0
ATBILDĒT
Ir norādīta mēnešalga 1200-1500?!
Mikele > Potenciālais darbinieks
12. Februāris 2020 / 21:47
0
ATBILDĒT
Daži ir vienlīdzīgāki par citiem... un tad jau var uzspļaut...turklāt vēl nevis aicina darbā, bet liek kļūt par pašnodarbināto.
Starp citu... > Mikele
12. Februāris 2020 / 23:01
1
ATBILDĒT
Tā dara daudzi advokātu biroji. Vini nevēlas slēgt darba līgumus, bet liek kļūt par pašnodarbinātajiem.
Ļurbaks > Starp citu...
3. Marts 2020 / 08:53
3
ATBILDĒT
Tāpēc arī ideja par advokātu procesu ir nereāla. Tam vajag godājamu advokatūru, nevis Rīgas domes "pētījumu" rakstītājus, nodokļu optimizētājus un dažāda veida sīkos krāpniekus.
Seskis > Ļurbaks
3. Marts 2020 / 13:03
2
ATBILDĒT
Jautājums - kā zvērināts advokāts var pārstāvēt klienta intereses, ja pats nespēj izvairīties pat no nodokļu samaksas? Neveiksminieki nevienam nav interesanti.
Normunds Šlitke > Seskis
3. Marts 2020 / 16:10
2
ATBILDĒT
Manuprāt Seskis šoreiz ir "iebraucis auzās", turklāt dziļi. Pirmkārt, jau ar uzstādījumu "pats nespēj izvairīties pat no nodokļu samaksas". Advokātam nav jāspēj izvairīties no nodokļu samaksas, jo nodokļu samaksa ir ikkatra pilsoņa pienākums pret sabiedrību.
Otrkārt, ja advokāts nespēj samaksāt nodokļus, tostarp, tāpēc, ka viņa klienti nespēj samaksāt advokātam honorāru, ir maksājami kavējuma procenti ~18.25% apmērā gadā, kas galīgi nav maza summa un pilnībā (un pat ar uzviju) kompensē fiska neērtības un zaudējumus šai sakarā.
Atgādinu, ka advokātiem, pretēji citām privātpersonām, nepastāv iespēja neatsakoties no sava statusa un amata šo uzrēķinu samazināt.
visi numura raksti
Valentija Liholaja
Skaidrojumi. Viedokļi
Ieskats sodu piemērošanas praksē
Vācot tiesu prakses materiālus topošajai grāmatai par noziedzīgu nodarījumu kvalifikāciju, tika analizēti anonimizētie tiesu nolēmumi krimināllietās par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas iztiesātas 2017.–2019. gadā, ...
3 komentāri
Notikums
Ko jaunieši domā par Latvijas valsti un Satversmes nozīmi
Jau šī gada janvārī tika paziņoti rezultāti ikgadējam skolēnu eseju un zīmējumu konkursam par Satversmes tēmu, ko rīko Satversmes tiesa. Arī "Jurista Vārdam" tika dota iespēja izvēlēties savus favorītus starp 6. klašu skolēnu ...
2 komentāri
Leonards Pāvils
Redaktora sleja
Ja nolemtu apvienot ministrijas
Sannija Matule
Juridiskā literatūra
Grāmatā apkopoti atkārtotu likumpārkāpumu novēršanas pamatprincipi
Laikā, kad nerimst diskusijas par pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti un sodu politikas jautājumiem, ļoti būtiski ir bez uzmanības neatstāt arī vienu no vissvarīgākajiem elementiem sabiedrības drošības un tiesībaizsardzības kopējā ...
1 komentāri
Anna Vladimirova-Krjukova
Skaidrojumi. Viedokļi
Kā elektroniskā sakaru koda pieņemšana ietekmēs elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējus
AUTORU KATALOGS