ŽURNĀLS Skaidrojumi. Viedokļi

12. Maijs 2020 /Nr.19 (1129)

Kā veiksmīgi pieteikt un īstenot Eiropas Savienības fondu projektus
CFLA pieredze un ieteikumi
Anita Krūmiņa
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktore 

Šis žurnāla "Jurista Vārds" laidiens ir veltīts Eiropas Savienības (turpmāk – ES) fondu tematikai, un tajā piedāvājam aktualitāšu un problēmu apskatu Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (turpmāk – CFLA) darbinieku skatījumā.

Šobrīd esam ļoti neparastā laikā, nebijušos apstākļos, Covid-19 vīrusa izplatības laikā, un nezinām, kā šī situācija attīstīsies, cik ilgi un kādas ekonomiskās sekas tā nesīs sev līdzi. Varam prognozēt vien to, ka sekas būs un pietiekami nopietnas, tās lielā mērā ietekmēs visu investīciju projektu īstenošanu, t.sk. arī ES līdzfinansēto projektu īstenotājus.

CFLA savā vairāk nekā 20 gadu darbības laikā ir uzkrājusi nozīmīgu pieredzi projektu īstenošanas uzraudzībā – esam uzraudzījuši projektus gan saskaņā ar Eiropas Komisijas (turpmāk – EK) prasībām kandidātvalstīm dalībai ES, gan sākotnējām ES dalībvalsts iepirkuma prasībām.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Valters Šteinbergs
Skaidrojumi. Viedokļi
Iepirkumu vadlīnijas sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem ES fondu projektos
Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji ir ļoti būtiska mūsu tautsaimniecības daļa, tie ir lielākie Latvijas uzņēmumi, kuros tiek nodarbināti tūkstošiem darbinieku un kas mūsu valstī nodrošina tādus pakalpojumus kā gāzes apgāde, ...
Džeina Gaile, Daina Pulkstene
Skaidrojumi. Viedokļi
Ieteikumi publisko iepirkumu mērķu sasniegšanai

Šī raksta mērķis ir iepazīstināt ar dažiem aspektiem, kurus ieteicams ņemt vērā publisko iepirkumu veicējiem ES fondu līdzekļu ieguldīšanā.

Rūdolfs Lūsis, Līga Grantiņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Valsts atbalsts un tā regulējums ES fondu projektu īstenošanā
Šā raksta ietvaros autori analizēs valsts atbalsta, citiem vārdiem, komercdarbības atbalsta regulējuma lomu un nozīmību Eiropas Savienības (turpmāk – ES) fondu projektu īstenošanā. Iesākumā tiks iztirzātas teorētiskās valsts ...
Linda Pucēna
Skaidrojumi. Viedokļi
Interešu konflikta problemātika ES fondu projektu publiskajos iepirkumos
Jevgēnijs Iļjinskis
Skaidrojumi. Viedokļi
Sankciju likuma piemērošana ES fondu projektu īstenošanā
AUTORU KATALOGS