ŽURNĀLS Redaktora sleja

26. Janvāris 2021 /Nr.4 (1166)

Pro domo sua

Latīniski pro domo sua nozīmē "rūpējoties par savu māju" vai plašākā nozīmē – "par savām interesēm". Šo frāzi var izmantot gan labā, gan sliktā nozīmē. Proti, runa var būt gan par pamatotām rūpēm par sevi un sev tuviem cilvēkiem, gan negodīgiem un savtīgiem centieniem. Šodien šai slejai ir šāds virsraksts, jo šobrīd vēlamies aicināt lasītājus dalīties ar mums savā viedoklī par "Jurista Vārdu", turklāt ceram, ka jūs, cienījamie lasītāji, to uztversit kā pamatotas "rūpes par savu māju", jo, cerams, jūtaties žurnālam piederīgi un jums ir svarīgs tā saturs un attīstība.

Pagājušajā gadā apritēja 25 gadi kopš "Jurista Vārds" aizsākuma. Toreiz tā bija tikai lappuse oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", bet šobrīd tas ir nedēļas žurnāls, tai skaitā ar daudziem tematiskiem laidieniem un pat grāmatžurnāla formātu reizi gadā. Šodien iznāk jau 1666. laidiens. Tomēr arī šādā vecumā un ar šādu pieredzi nedrīkst apstāties attīstībā, turklāt īpašu ritmu diktē digitālais laikmets, kura ienākšanu mūsu dzīvēs pēdējā gada laikā sevišķi paātrinājušas globālās pandēmijas diktētās pārmaiņas.

Tātad – aicinām visus, kas lasa, un arī tos, kas vēl nelasa "Jurista Vārdu", piedalīties aptaujā, kas ievietota mūsu portālā juristavards.lv un veltīta tam, lai izzinātu Latvijas juristu profesionālās informācijas vajadzības un "Jurista Vārda" iespējas šo vajadzību apmierināšanā.

Aptaujā ir 23 jautājumi, un tajā piedalīties ir iespējams no 22. līdz 31. janvārim. Atbildēm uz jautājumiem nepieciešamas vidēji 10 minūtes. Aptauja veltīta galvenokārt tieši portāla attīstības iespējām, tomēr tās noslēgumā respondentiem ir arī iespēja brīvi paust domas un izteikt priekšlikumus par jebkurām "Jurista Vārda" uzlabošanas iespējām, tai skaitā par žurnāla saturu. Aptauja ir anonīma, un tajā iegūtie dati tiks izmantoti tikai rezultātu analīzei apkopotā veidā.

Pateicībā par ieguldīto laiku aptaujas dalībnieki noslēgumā varēs izvēlēties vienu no trim biezākajiem "Jurista Vārda" pagājušā gada tematiskajiem žurnāliem (par bērnu tiesībām, par jauno Ekonomisko lietu tiesu vai par ES Vispārējo tiesu). Dāvana (izvēlētais žurnāls PDF formā) tiks nosūtīta uz e-pastu.

Noslēgumā ar lielu gandarījumu vēlamies pateikties visiem mūsu uzticamajiem un arī jaunajiem lasītājiem par vēlēšanos lasīt "Jurista Vārdu". Šis gads ir sācies ar ļoti patīkamu ziņu, jo "Jurista Vārda" abonentu skaits ir pieaudzis! Ļoti augstu vērtējam šo uzticību un ceram, ka arī šogad varēsim sniegt lasītājiem jaunas zināšanas par Latvijas tiesisko sistēmu un veicināt Latvijas juristu domu apmaiņu par šīs sistēmas problēmām un nepieciešamībām.

Tāpat varam informēt, ka vēl pirms tālākiem attīstības soļiem, ko tuvāko gadu laikā spersim pēc pašreizējās aptaujas rezultātu apkopošanas, jau tuvākajā laikā mūsu portālā juristavards.lv gaidāmas lielas un pozitīvas pārmaiņas – jauna bezmaksas sadaļa "Bibliotēka", kurā būs pieejami juristiem profesionāli noderīgi teksta un video materiāli. Pašlaik notiek intensīvs darbs, lai "Bibliotēkas" virtuālās durvis apmeklētājiem atvērtos jau februārī.

Uz biežu tikšanos mūsu kopīgi veidotajās Latvijas tiesībnieku zināšanu un diskusiju mājās – "Jurista Vārdā"!

ATSAUCE UZ ŽURNĀLU
Gailīte D. Pro domo sua. Jurista Vārds, 26.01.2021., Nr. 4 (1166), 2.lpp.
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Jānis Priekulis
Skaidrojumi. Viedokļi
Par tiesībām atkārtoti ieņemt Satversmes tiesas tiesneša amatu
Raksta mērķis ir sniegt atbildi uz jautājumu: vai atbilstoši spēkā esošajam normatīvajam regulējumam personai ir tiesības atkārtoti ieņemt Satversmes tiesas tiesneša amatu, un vai šajā sakarā būtu nepieciešams veikt kādas ...
Jānis Neimanis
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesneša atkārtotas apstiprināšanas aizliegums Satversmes tiesā
1 komentāri
Andrejs Judins
Tiesību politika
Par Pilsonības likuma 9. panta pirmās daļas 5. punkta interpretāciju
Edgars Rinkēvičs
Notikums
Izšķirīgā diplomātiskā uzvara: Latvijas starptautiskajai atzīšanai de iure – 100
Mārtiņš Drēģeris
Notikums
Pārdomājot Latvijas valsts starptautiskās atzīšanas de iure pirmo gadsimtu  
2021. gada 26. janvārī aprit pirmie simts gadi kopš Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas de iure. Šis atzīšanas fakts Latvijas valsti uz pasaules kartes nostiprināja par pilntiesīgu starptautisko tiesību subjektu. Ceļš kopš ...
2 komentāri
AUTORU KATALOGS