ŽURNĀLS No citas puses

14. Septembris 2021 /Nr.37 (1199)

Žurnāla "Pastaiga" Latvijas sieviešu sasniegumu topā spoži mirdz arī juristes
Laila Pastare
Žurnāla "Pastaiga" galvenā redaktore speciāli žurnālam "Jurista Vārds" 

Modes, stila, kultūras un mākslas žurnāls "Pastaiga" sadarbībā ar sporta auto Porsche ir izveidojis latviešu sieviešu "Sasniegumu topu 2021". Šogad tajā iekļuvušas un izceltas arī vairākas izcilas juristes.

Latvijas sieviešu sasniegumu tops tiek apkopots jau piekto gadu, un to veido žurnāla izvēlēto ekspertu – Latvijā pazīstamu un cienītu cilvēku – gan sieviešu, gan vīriešu – viedokļi. Katrs no viņiem ir atzīts profesionālis savā nozarē.

Latvijas sieviešu sasniegumi tiek izcelti vienpadsmit nozarēs un nozaru grupās, un katrs eksperts tika aicināts nosaukt vienu savu favorīti katrā no tām. Nenoliedzami, ekspertu izvēle ir subjektīva, tomēr viedokļu daudzveidībā izkristalizējas ne tikai šā brīža aktualitātes sabiedrībā, bet arī līderes vairākās nozarēs.

Tā, piemēram, kategorijā "Jurisprudence/finanses/banku sektors" nosauktas lielākoties juristes, turklāt Satversmes tiesas priekšsēdētāju Sanitu Osipovu un Satversmes tiesas tiesnesi Anitu Rodiņu izcēluši vairāki eksperti. "Profesore Dr. iur. Sanita Osipova nav tikai Satversmes tiesas priekšsēdētāja. Gudra un izglītota sieviete, kuru ilgi esam gaidījuši – tāpat kā tiesisku un iekļaujošu sabiedrību arī tiem, kas Latvijā ir mazākumā. Karaliene, kurai piemīt sirds gudrība, spēks un dziļa cilvēcība," saka Lolita Tomsone, publiciste un Žaņa Lipkes memoriāla direktore. Signe Bāliņa, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente, uzsvērusi Anitas Rodiņas sasniegumus: "Latvijas Universitātes asociētā profesore, bijusī LU Juridiskās fakultātes dekāne šogad kļuva par Satversmes tiesas tiesnesi, pierādot, ka izcilība akadēmiskajā un profesionālajā darbā ļauj sasniegt iecerēto."

Kategorijā "Jurisprudence/finanses/banku sektors" eksperti nosaukuši arī Satversmes tiesas Sabiedrisko attiecību un protokola nodaļas vadītāju Ditu Plepu, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes asociēto profesori, juristi un advokāti Solvitu Olsenu, ZAB "BDO Law" vadošo partneri un zvērinātu advokāti Vitu Liberti, kā arī Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāju Ilzi Znotiņu.

Savukārt Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekānes profesores Kristīnes Stradas-Rozenbergas ieguldījums izglītībā izcelts kategorijā "Zinātne/izglītība".

"Pazīstu Kristīni Stradu-Rozenbergu daudzus gadus. Domāju, ka, pateicoties tieši viņai, Latvijas juristu izglītība ir ļoti augstā līmenī," uzskata Latvijas Universitātes profesors Mārcis Auziņš.

Šā gada Latvijas sieviešu sasniegumu topā ir pārstāvētas visas paaudzes un to sasniegumi. Sākot no leģendārām personībām, kuru nopelni komentārus neprasa, un beidzot ar savas nozares līderēm, profesionālēm un uzlecošajām zvaigznēm. Vairāku sieviešu panākumus eksperti izcēluši dažādās nozarēs, tādējādi apliecinot viņu talantu un profesionalitāti. Un vēl viena būtiska šā gada topa iezīme – novērtējam dāmas, kas spēja pielāgoties pandēmijas diktētajiem noteikumiem un darīja visu, lai mūsu dzīvei nezustu garša arī mājsēdes laikā. Iepazīstieties un lepojieties ar mūsu dāmu sasniegumiem!

ATSAUCE UZ ŽURNĀLU
Pastare L. Žurnāla "Pastaiga" Latvijas sieviešu sasniegumu topā spoži mirdz arī juristes. Jurista Vārds, 14.09.2021., Nr. 37 (1199), 15.lpp.
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Intervija
Ilgāk gaidīt nevarēja – vienotais eksāmens bija nepieciešams
Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele intervijā "Jurista Vārdam" atklāj, kā noritējis valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena komisijas darbs, kādi bija eksāmena mērķi un kādas ir nākotnes ieceres ...
Akadēmiskā dzīve
Turpinot diskusiju par valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu
20. jūlijā "Jurista Vārds" publicēja atskatu uz valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, atspoguļojot vairākus viedokļus. Šoreiz – Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektores un Daugavpils Universitātes Sociālo ...
Rihards Gulbis
Mūsu autors
Iepazīstieties: JV autors Rihards Gulbis
Tiesību zinātņu doktors. Senāta Civillietu departamenta zinātniski analītiskais padomnieks. "Jurista Vārdā" līdz šim publicēti 14 raksti. Pirmais raksts: 2009. gadā. Visas publikācijas pieejamas Autoru katalogā portālā  ...
Tieslietu ministrija
Notikums
Eiropas Savienības Tiesas ģenerāladvokāta amatā iecelta Laila Medina
8. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstu valdību pārstāvju sanāksmē Briselē par Eiropas Savienības Tiesas (EST) ģenerāladvokāti uz sešiem gadiem iecelta līdzšinējā Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību ...
1 komentāri
Jurista Vārds
Informācija
Piesakies žurnāla "Jurista Vārds" 16. pētniecisko darbu konkursam!
AUTORU KATALOGS