ŽURNĀLS Notikums

11. Janvāris 2022 /Nr.2 (1216)

Gunāra Astras Pēdējais vārds – daudzvalodu izdevumā
1 komentāri
Foto: Alīna Kļaviņa

Zīmīgajā Zvaigznes dienā (latīniski astra – zvaigzne), 6. janvārī, Okupācijas muzejā notika latviešu nacionālās pretošanās varoņa Gunāra Astras piemiņai veltīta izdevuma – grāmatas, kurā publicēts viņa leģendārais Pēdējais vārds un tā tulkojumi vairākās svešvalodās, – atvēršanas pasākums. G. Astras runa, ko viņš teica 1983. gada 15. decembrī pret viņu vērstajā padomju okupācijas iestāžu organizētajā politiskajā prāvā, ir viens no būtiskākajiem nacionālās pretošanās politiskajiem manifestiem un tiek uzskatīta par būtisku soli pretī Atmodas sākumam. Tagad Pēdējais vārds pieejams plašam interesentu lokam, turklāt G. Astras personību un laikmetu ļaus iepazīt arī grāmatā publicētā biogrāfija, fotomateriāli un Pēdējā vārda zinātniski komentāri.

Grāmatu "Gunārs Astra. Pēdējais vārds" veidojis žurnālists un publicists Arnis Šablovskis, un tā izdota Latvijas Republikas oficiālā izdevēja VSIA "Latvijas Vēstnesis" apgādā.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Andris Akers
20. Janvāris 2022 / 10:49
0
ATBILDĒT
Vāķos. Traģika ir tā, ka šodienas juristi nesaņem nekādu klasikas vakcīnu. Pilnīgi nekādu... Buikusu aprok blakus Čakstem. Ko lai saka? Bet Kants uzradīja kaut ko, pateicoties kam Krievijas impērija vispār kaut cik, necik noturējās virs ūdens (pretošanās ir turēšanās virs ūdens). Kants saviļņoja vietējo jaunatni, un viņi kļuva par vadošiem Krievijas impērijas juristiem. Tikai, pateicoties tiem baltvāciešiem Krievija noturējās.... Jeb jūs gribat teikt, ka NATO bijušais priekšsēdis melo, bet bordānam ir taisnība...?
visi numura raksti
Māris Leja
Skaidrojumi. Viedokļi
Vai nozieguma mēģinājums iespējams tikai ar tiešu nodomu
Kādas autora iepriekšējās publikācijas virsraksts bija "Netieša nodoma un noziedzīgas pašpaļāvības norobežošana materiālos sastāvos. Mīts vai reāla iespēja".1 Tajā nebija īpaši uzsvērts paša autora personīgais viedoklis, ...
2 komentāri
Iveta Dārziņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Personas tiesības uz tiesas rīcībā esošo informāciju
Raksta mērķis ir sniegt ieskatu tajā, kā Latvijas tiesiskais regulējums nodrošina personu, kas nav lietas dalībnieki, tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt tiesas rīcībā esošo informāciju, kas radīta tiesas spriešanas ...
Dāvids Gurevičs
Mūsu autors
Iepazīstieties: JV autors Dāvids Gurevičs
Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorants. Zvērinātu advokātu biroja "Azanda & Associates" jurists. "Jurista Vārdā" līdz šim publicēti trīs viņa raksti. Pirmais raksts – 2020. gadā. Visas publikācijas pieejamas ...
Tiesu administrācija
Informācija
Tiesu administrācija apbalvojusi tiesnešus un tiesu darbiniekus
Lai izteiktu atzinību par godprātīgu un radošu darbu, amata pienākumu priekšzīmīgu izpildi un ieguldījumu tiesu attīstībā, aizvadītā gada nogalē Tiesu administrācija pasniegusi apbalvojumus tiesnešiem un tiesu darbiniekiem.
Eiropas Parlamenta birojs Latvijā
Informācija
Eiropas Parlamenta 2022. gada aktualitātes: digitālie jautājumi, zaļā pāreja un veselība

Digitālie jautājumi, sabiedrības veselība un ceļš uz klimata neitralitāti ir galvenie temati Eiropas Parlamenta (EP) 2022. gada darba kārtībā. Tālāk tiek apskatīti būtiskākie temati, kas sagaidāmi šogad.

AUTORU KATALOGS