ŽURNĀLS Notikums

13. Februāris 2001 /Nr.3 (196)

Ir juristu organizācija, sabiedrības un valsts mainībā

Ir juristu organizācija, sabiedrības un valsts mainībā

Aivars Borovkovs, Latvijas Juristu biedrības prezidents, — "Latvijas Vēstnesim"

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

BOROVKOVS.JPG (26298 BYTES) Jau šīs nedēļas nogalē, 17. februārī, Pasaules tirdzniecības centra lielajā zālē notiks kārtējais Latvijas Juristu biedrības (LJB) kongress. Sēdes darba kārtībā — pārskats par iepriekšējo darba periodu, biedrības izpildinstitūciju vēlēšanas, debates un citi jautājumi. Pēcpusdienā — Latvijas Krievu juridiskās biedrības vēstneša "Zakon i sud" (1929—1938) faksimilizdevuma atvēršanas svētki, kurus atklās Dr.iur., Dr.iur.h.c. Dītrihs Andrejs Lēbers. Savukārt vakarā Dailes teātrī pulcēsies Valentīndienas Lielās juristu balles svinētāji. Pirms šiem notikumiem — "LV" saruna ar Latvijas Juristu biedrības prezidentu Aivaru Borovkovu.

— LJB desmitgadei veltītajā kongresā nolasītajā referātā pirms diviem gadiem jūs minējāt biedrības vadmotīvu "Par tiesisku valsti". Vai šos vārdus tiesiska valsts — šobrīd var uzskatīt par Latvijas realitāti, vai arī joprojām tas ir mērķis, kas vēl tikai priekšā?

— Atbildēt uz šo jautājumu apstiprinoši būtu tas pats, kas apgalvot, ka Rīga ir gatava… Protams, Latvija joprojām nav tiesiska valsts, ja mēs ar šo jēdzienu gribam aptvert absolūtu tiesisku sakārtotību, absolūtu vienlīdzību likuma priekšā, visu jautājumu pabeigtu tiesisku regulējumu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Kristaps Priednieks
Skaidrojumi. Viedokļi
Mūsu Satversme, un Eiropas kopienu tiesības
Arvīds Dravnieks
Intervija
Ir likuma projekts, par valsts un indivīda attiecībām
Viktors Tihonovs
Skaidrojumi. Viedokļi
Par mazzināmajām trasta attiecībām
Uldis Krastiņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Par krimināltiesībām, kas prasa diskusiju
Valda Eilande
Skaidrojumi. Viedokļi
Par noraidīto Kriminālprocesa kodeksa projektu
AUTORU KATALOGS