ŽURNĀLS Intervija

13. Februāris 2001 /Nr.3 (196)

Ir likuma projekts, par valsts un indivīda attiecībām
Arvīds Dravnieks
Publisko tiesību institūta direktors 

Ir likuma projekts, par valsts un indivīda attiecībām

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

DRAVNIEKS.JPG (13059 BYTES) Arvīds Dravnieks, Administratīvā procesa likumprojekta darba grupas vadītājs, tieslietu ministres padomnieks,— "Latvijas Vēstnesim"

— Pirms trim gadiem Juristu biedrības kolēģijā diskutēja par topošā Administratīvā procesa likumprojektu, kura izstrādes darba grupas vadītājs jūs esat no paša sākuma.

— Ne gluži, esmu darba grupā tikai no 1997.gada 17.janvāra. Pirms tam bija cita darba grupa un cita koncepcija. 1997.gada 15. jūlijā tagadējā likumprojekta pamatā esošo koncepciju akceptēja valdība. 1998.gada sākumā projekta teksts jau bija guvis atzinību dažādos ekspertu semināros un konferencēs. Tieši pirms trim gadiem projektu stādījām priekšā plašākai juristu sabiedrībai Latvijas Juristu biedrības kolēģijā. Interese bija milzīga. Dažs slinkāks ziņu kanāls vēl tagad turpina izmantot kolēģijas piefilmējumus, lai demonstrētu ieinteresētu juristu auditoriju.

— 1998. gada martā par minētajā kolēģijā diskutēto un pēc tās radušajām atziņām "Latvijas Vēstneša" pielikumā "Jurista vārds" stāstīja daudzi Latvijā pazīstami juristi. Arī pēc tam laiku pa laikam gan mūsu laikrakstā, gan citos saziņas līdzekļos varēja lasīt publikācijas par šo tematu.

— Tēma ir ļoti plaša. Vismaz reizi mēnesī šai sakarā parādās kāda publikācija katrā sevi cienošā kaut cik juridiskā izdevumā. Paldies arī "Latvijas Vēstnesim" par atsaucību.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Valda Eilande
Skaidrojumi. Viedokļi
Par noraidīto Kriminālprocesa kodeksa projektu
Kristaps Priednieks
Skaidrojumi. Viedokļi
Mūsu Satversme, un Eiropas kopienu tiesības
Viktors Tihonovs
Skaidrojumi. Viedokļi
Par mazzināmajām trasta attiecībām
Uldis Krastiņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Par krimināltiesībām, kas prasa diskusiju
Notikums
Ir juristu organizācija, sabiedrības un valsts mainībā
AUTORU KATALOGS