JAUNUMI

14. Aprīlis 2021 / 17:36

Eiropas Komisija nāk klajā ar jaunu ES stratēģiju organizētās noziedzības apkarošanai

Komisija šodien nāk klajā ar jaunu ES stratēģiju organizētās noziedzības apkarošanai, kurā galvenā uzmanība ir veltīta tiesībaizsardzības un tiesu iestāžu sadarbības veicināšanai, cīņai pret organizētās noziedzības struktūrām un augstas prioritātes noziegumiem, noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskācijai un mūsdienīgas reakcijas nodrošināšanai uz tehnoloģiju attīstību.

Organizētās noziedzības grupējumi turpina attīstīties un pilnveidoties, par ko liecina to straujā pielāgošanās koronavīrusa pandēmijai, piemēram, tādējādi, ka pieaug viltotu medicīnas produktu un tiešsaistē izdarīto noziegumu apmērs. Organizētās noziedzības grupējumi, kas darbojas Eiropā, ir iesaistīti dažādās noziedzīgās darbībās, kuru vidū dominē narkotiku tirdzniecība, organizēti noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu, krāpšana, migrantu kontrabanda un cilvēku tirdzniecība. Nelikumīgie ieņēmumi, kas gūti galvenajos noziedzīgajos tirgos, 2019. gadā sasniedza 1% no Eiropas Savienības IKP, t. i., 139 miljardus eiro.

Stratēģijā ir izklāstīti instrumenti un pasākumi, kas jāveic nākamajos piecos gados, lai pārrobežu mērogā sagrautu noziedzīgo organizāciju rūpala modeļus un struktūras - gan tiešsaistē, gan bezsaistē.

Plašāk par piedāvāto stratēģiju, tās mērķiem lasīt šeit

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
26. Aprīlis / 16:44
Rīgas tiesu apgabala tiesneši kopīgā sanāksmē pārrunā aktualitātes krimināltiesību jomā
26. Aprīlis / 16:43
Saeimas Valsts pārvaldes komisija darba grupā spriedīs par mākslīgā intelekta regulējuma izveidi
26. Aprīlis / 10:00
Stājas spēkā notiesājošs spriedums par nelikumīgu senlietu glabāšanu
25. Aprīlis / 16:46
Maksātnespējas procesa administratori kārto kvalifikācijas eksāmenu
25. Aprīlis / 15:56
Tiesai no jauna jāskata lieta par pašvaldības rīkoto apbūves tiesību izsoli
AUTORU KATALOGS