JAUNUMI

25. Maijs 2023 / 17:08

Darba vizītē Latvijā uzturas Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla Ģenerālsekretāre Ingrīda Dervo

Vakar, 24.maijā, Latvijā ieradās Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla (European Judicial Training Network (EJTN)) Ģenerālsekretāre un Francijas maģistre Ingrīda Dervo (Ingrid DERVEAUX). Viņa piedalīsies EJTN Programmu darba grupas sanāksmē, ko organizē Latvijas Tiesnešu mācību centrs (LTMC), kā viens no šī tīkla biedriem Latvijā.

Papildus programmu darba grupu sanāksmei, kas norisinās no 24. līdz 26. maijam, kurā piedalās tiesnešu un prokuroru skolu pārstāvji no vairākām Eiropas valstīm, viņa tiksies arī ar Tieslietu ministri Inesi LĪBIŅU-EGNERI, Augstākās tiesas un Tieslietu Padomes priekšsēdētāju Aigaru STRUPIŠA kungu, kā arī ar Ģenerālprokuratūras pārstāvi. Tikšanās laikā plānots pārrunātu Latvijas tiesnešu un prokuroru dalību starptautiskajos mācību pasākumos gan semināros par dažādām tiesību aktualitātēm, gan apmaiņas programmās, kas stiprina Latvijas tiesu sistēmas pārstāvju zināšanas par dažādiem ES tiesību aspektiem, un dod iespēju dalīties pieredzē par izaicinājumiem tiesu darbā.

“EJTN ir nozīmīgs Eiropas Savienības tiesnešu, tiesu darbinieku, prokuroru mācību centru tīkls, kas aktīvi darbojas ES un starptautiskajā līmenī, lai nodrošinātu profesionālai pilnveidei nepieciešamo zināšanu un prasmju ieguvi Eiropas Savienības tiesnešu un prokuroru saimei. Mums ir liels pagodinājums uzņemt EJTN Ģenerālsekretāri un dalīties pieredzē izglītības jomā tiesnešiem un tiesu darbiniekiem, kā arī tīkloties ar citu valstu pārstāvjiem ” tā LTMC valdes priekšsēdētāja Solvita Kalniņa-Caune. Latvijas Tiesnešu mācību centrs, kopš kļūstot par EJTN biedru 2004. gadā, ir aktīvi piedalījies tīkla organizētajās darba sanāksmēs un mācību pasākumos, kas ir bijis neatsverams ieguvums tiesu sistēmas profesionālai pilnveidei.

EJTN ir dibināts 2000. gadā kā nodibinājums un darbojas saskaņā ar Beļģijas regulējumu par biedrībām un nodibinājumiem. EJTN tīklā ir visu ES dalībvalstu pārstāvji, kā arī pārstāvji no kandidātvalstīm, kuriem ir sevišķs novērotāja statuss, un tas dod iespēju arī piedalīties mācību pasākumos, kopējās ES tiesību telpas stiprināšanai.

Latvijas tiesneši katru gadu piedalās vairāk nekā 100 dažādos starptautiskos mācību pasākumos, ko nodrošina EJTN eksperti un kas tiek organizēti gan klātienē kādā no dalībvalstīm, gan attālinātā formātā, vairāku dienu garumā vai kā stundas pusdienas laika vebinārs. Katru gadu 1-2 tiesnešiem no Latvijas tiek dota iespēja stažēties Eiropas Savienības tiesā un Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kas, savukārt, dod padziļinātu izpratni par starptautiskajām, tostarp Eiropas Savienības tiesībām, kuru piemērošana ir ļoti svarīga katrai ES dalībvalstij.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS