ŽURNĀLS Informācija

31. Oktobris 2017 /Nr.45 (999)

Aktualitātes maksātnespējas jomā: no advokātu skatpunkta
2 komentāri

Pirms pāris nedēļām, 18. oktobrī, sadarbojoties Latvijas Universitātes Juridiskajai fakultātei, Latvijas Zvērinātu advokātu padomei un advokātu kolēģijas maksātnespējas tiesību advokātu sekcijai, norisinājās šogad jau otrā maksātnespējas tematikai veltītā konference. Tās formāts ietvēra lakoniskas atklāšanas uzrunas, trīs izvērstākus priekšlasījumus un nelielu diskusiju, pamatā koncentrējoties uz šā brīža situācijas novērtējumu un jomas pilnveides priekšlikumu formulēšanu.

Nogaidošs klusums

Pievēršoties aktualitātēm maksātnespējas jomā, pēc nelielajām ievadrunām kā pirmais klausītājus uzrunāja ZAB "O. Cers un J. Jurkāns" partneris, zvērināts advokāts Olavs Cers. Viņa uzstāšanās aptvēra trīs aspektus: aktualitātes praksē, kas saistītas ar pēdējā laika izmaiņām normatīvajos aktos; turpmāk plānotās izmaiņas tiesiskajā regulējumā un skats nākotnē jeb sekcijas rosinājumi jomas pilnveidei.

Savu uzstāšanos O. Cers sāka ar pārskatu par 12. septembrī aizritējušo maksātnespējas procesa administratoru pirmo kvalifikācijas eksāmenu.

komentāri (2)
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Maksātnespējas administrācija
3. Novembris 2017 / 14:34
0
ATBILDĒT
Maksātnespējas administrācija norāda, ka rakstā minētā zvērināta advokāta O.Cera sniegtā informācija par Maksātnespējas administrācijas četrām veiktajām neplānotām pārbaudēm 3.ceturksnī nav precīza.
Maksātnespējas administrācija 3.ceturksnī kopā ir veikusi 11 pārbaudes, no kurām 5 plānotās un 6 neplānotās pārbaudes, kopā pārbaudot 15 maksātnespējas procesus.
Informācija par maksātnespējas administrācijas veiktajām pārbaudēm 3.ceturksnī publicēta Maksātnespējas administrācijas mājas lapā divos materiālos:
1. Par uzraudzības ietvaros veiktajām darbībām laika periodā no 2017.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.septembrim (skat. http://www.mna.gov.lv/lv/aktualitates/658/);
2. Par sūdzību izskatīšanas rezultātiem no 2017.gada 1.jūlija līdz 30.septembrim (skat. http://www.mna.gov.lv/lv/aktualitates/661/).
Magone
31. Oktobris 2017 / 23:18
1
ATBILDĒT
Viss ir labi, tikai kāds ir patiesais šādas advokātu sekcijas izveidošanas mērķis? Tikt pie maksātnespējas procesu, TAP, administrēšanas, neesot sertificētam maksātnespējas procesa administratoram.
Kāda O.Ceram ir teikšana par maksātnespējas procesiem, jau viņš jau gadu kā nav maksātnespējas procesa administrators? Ja bija vēlme maksātnespējas procesu uzlabot, tad nevajadzēja atstāt administratoru rindas.
Ja jau sertificētie maksātnespējas procesa administratori tiek beidzot uzraudzīti, stingri eksaminēti, tad kas šajā jomā būtu sakāms advokātiem? Kādā sakarā? Es tur redzu vēlmi parādīt, redz, cik mēs gudri, un palēnām izbīdīt likumos iespēju advokātiem administrēt noteiktus maksātnespējas procesus. '
Nav dzirdēts, ka būtu izveidota atsevišķa notāru, prokuroru, tiesnešu sekcija maksātnespējas jautājumu risināšanai.
visi numura raksti
Gaļina Žukova, Hosē Rikardo Feriss
Skaidrojumi. Viedokļi
Akcents uz efektivitāti: ICC Paātrinātās procedūras noteikumi
2017. gada 1. martā stājās spēkā Starptautiskās tirdzniecības kameras (turpmāk – ICC) Šķīrējtiesas reglamenta jaunā redakcija. Būtiskākais jauninājums šajā reglamentā ir paātrinātās šķīrējtiesas procedūras ieviešana ...
Āris Kakstāns
Informācija
Vieslekcija par konkurences tiesībām un tirdzniecību tiešsaistē
20. oktobrī Rīgā notika Ariēla Ezrakī (Ariel Ezrachi) vieslekcija par konkurences tiesībām elektroniskajā vidē. Oksfordas Universitātes profesors, Oksfordas Universitātes Konkurences tiesību un politikas centra direktors A. Ezrakī ...
Toms Krūmiņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Hāgas konvencija par tiesas izvēles līgumiem – vai nopietns sāncensis Ņujorkas konvencijai
Hāgas konvencija par tiesas izvēles līgumiem, kas nedaudz vairāk kā divus gadus ir spēkā arī Latvijā, ir pēdējā laika viens no apspriestākajiem starptautisko privāttiesību instrumentiem. Tās iespējamais potenciāls bieži tiek ...
Rolands Kikors
Skaidrojumi. Viedokļi
Darbinieka likumā noteikto tiesību uz atlīdzību pēc prettiesiska uzteikuma pilnveidošana
Gadījumos, kad darbinieks tiek prettiesiski atlaists no darba, pirmais jautājums, uz ko būtu jārod atbilde: vai un kādā apmērā darbinieks no darba devēja var prasīt atlīdzību par darba piespiedu kavējumu? Un kā ar gadījumiem, kad ...
Jānis Pleps
Jurista vizītkarte
Jānis Pleps
AUTORU KATALOGS