ŽURNĀLS Akadēmiskā dzīve

26. Februāris 2019 /Nr.8 (1066)

Piesaki komandu tiesībsarga tiesu procesa izspēlei cilvēktiesībās!

Jau ceturto gadu pēc kārtas tiesībsargs rīko tiesu procesa izspēli cilvēktiesībās un aicina Latvijas tiesību zinātņu studentus izveidot un pieteikt izspēlei savas komandas.

Izspēles dalībnieki var būt studējošie gan no augstskolām, gan izglītības iestādēm, kas īsteno 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas. Izspēles mērķis ir sekmēt sabiedrības informētību un izpratni par cilvēktiesībām, kā arī veicināt topošo profesionāļu interesi par šo tiesību jomu, aicinot jauniešus cilvēktiesības izvēlēties par savu profesionālo specializāciju.

Šī gada izspēles uzvarētājiem būs iespēja apmeklēt cilvēktiesību vasaras skolu kādā no Eiropas universitātēm.

Komandas pieteikuma anketas dalībai izspēlē jāiesniedz līdz 2019. gada 15. martam, sūtot uz e-pasta adresi: izspele@tiesibsargs.lv. Pieteikuma anketā komandas (divu vai trīs dalībnieku sastāvā) norāda dalībnieku vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, kā arī komandas kapteini. Pieteikuma anketa ir obligāta un neatņemama dalībnieku reģistrācijas sastāvdaļa.

Izspēles nolikums un papildu informācija pieejama mājaslapā tiesībsargs.lv. Informācija par izspēli tiks publicēta un aktualizēta arī Tiesībsarga biroja Facebook kontā "Tiesībsarga tiesu izspēle".

 

Tiesu izspēles kāzuss

[A] Kāzusā minētie fakti, personas un notikumi ir izdomāti. Jebkāda apstākļu vai notikumu sakritība uzskatāma par nejaušu. Lai arī kāzusa darbība noris reālā laikā, šis apstāklis nekādā mērā nenozīmē, ka kāzusa pamatā likti reāli notikumi.

[B] Kāzuss ir balstīts uz Latvijā spēkā esošajām tiesību normām uz 2019. gada 26. februāri. Ja līdz izspēles finālam kādā kāzusā aplūkotā tiesību nozarē mainās normatīvais regulējums, tajā skaitā tiesību normas zaudē spēku vai tiek grozītas, tiek pieņemts vai stājas spēkā jauns normatīvais akts vai akti, šie grozījumi izspēļu dalībniekiem nav jāņem vērā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Evija Novicāne, Kaspars Novicāns
Skaidrojumi. Viedokļi
Parādnieka godprātības kritērijs fiziskās personas maksātnespējas procesā
Raksta mērķis ir izvērtēt, kā līdz šim ir veicies ar pamatnostādnes par otrās iespējas došanu godprātīgam parādniekam praktisko piemērošanu, analizējot tipiskākos tiesu praksē konstatētos parādnieku negodprātības aspektus. ...
Sannija Matule
Informācija
Ģenerālprokurors aktualizē problēmas, kurām steidzami jāmeklē rīcības plāns
Pēc pagājušo trešdien, 20. februārī, izskanējušā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ikgadējā ziņojuma par noziedzības stāvokli valstī un prokuratūras darbu kriminālajā sfērā 2018. gadā jāsecina: neraugoties uz ...
Benno Butulis, Kārlis Oja
Skaidrojumi. Viedokļi
Favorītisms publiskajos iepirkumos: aktualitātes un iespējamie risinājumi
Lai uzlabotu Eiropas Komisijas konstatētos Latvijas vājos rezultātus publisko iepirkumu jomā, favorītisma izvērtēšanas un konstatēšanas koncepts būtu jāpaplašina. Autori cer, ka šis raksts veicinās diskusiju par šo jautājumu.
Sandra Kalniete
Viedoklis
Par demokrātisko situāciju Latvijā
Intervija
Lai strādātu mūsdienu notariātā, ir jāmīl cilvēki un jāpārzina tehnoloģijas
Notariāts ir viena no senākajām juridiskajām profesijām Francijā, tomēr profesijas dziļās vēsturiskās saknes nav ļāvušas nozares pārstāvjiem dzīvot pagātnē, kā to intervijā "Jurista Vārdam" pastāstīja franču notārs Pjērs ...
AUTORU KATALOGS