AFIŠA

4. Septembris 2019 / 16:52

Jau trešo reizi vispārējās jurisdikcijas un administratīvo tiesu tiesnešiem ir iespēja pieteikties uz pieredzes apmaiņu Satversmes tiesā

Šodien, 4. septembrī, Satversmes tiesa sadarbībā ar Tieslietu ministriju un Tiesu administrāciju jau trešo gadu izsludina konkursu, kurā vispārējās jurisdikcijas un administratīvo tiesu tiesnešiem ir iespēja pieteikties uz pieredzes apmaiņu Satversmes tiesā. Tās laikā vienam no vispārējās jurisdikcijas vai administratīvo tiesu tiesnešiem būs iespēja sešus mēnešus (no 2020. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 30. jūnijam) pildīt Satversmes tiesas padomnieka pienākumus,  profesionāli pilnveidoties Satversmes  iztulkošanas, Satversmes tiesas procesa un cilvēktiesību aizsardzības jautājumos.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele uzsver: “Minētā pieredzes apmaiņas programma notiek Satversmes tiesas uzsāktā tiesu dialoga ietvaros. Modernā demokrātiskā, tiesiskā valstī  tas ir ļoti  nepieciešams. Turklāt ikvienam tiesnesim kā tiesu varas nesējam ir jāveicina sava profesionālā izaugsme. Prieks, ka arī šogad varam turpināt aizsākto tradīciju, kuras ietvaros kādam no tiesnešiem būs nodrošināta iespēja dalīties savā pieredzē un pilnveidot profesionālās zināšanas darbā Satversmes tiesā.”

Vispārējās jurisdikcijas un administratīvo tiesu tiesnešu pieredzes apmaiņas programma Satversmes tiesā tika uzsākta 2017. gada septembrī ar Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas atbalstu. Satversmes tiesas padomnieka amata pienākumus ir jau pildījuši Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Valdis Vazdiķis un Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nama tiesnese Līga Biksiniece-Martinova.

Konkursa nolikums pieejams šeit

Papildu informācija par konkursa norisi pieejama, rakstot: tiesa@satv.tiesa.gov.lv vai zvanot 67830767.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS