JAUNUMI

14. Novembris 2019 / 11:59

Tieslietu padomē ievēl tiesnesi Aiju Āvu, Tiesnešu disciplinārkolēģijā – četrus tiesnešus

Tiesnešu neklātienes konferencē 13. novembrī par Tieslietu padomes locekli no rajona (pilsētas) tiesu tiesnešu vidus ievēlēta Kurzemes rajona priekšsēdētāja vietniece Aija Āva.

Tāpat neklātienes konferencē ievēlēti četri Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļi – Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājs Ilgvars Jaunģelže, Administratīvās apgabaltiesas tiesnesis Kaspars Berķis, Latgales apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja Alla Šilova un Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētāja Inguna Preisa.

Tiesnešu pašpārvaldes vēlēšanu pirmā kārta notika 5. novembrī, kad, saņemot nepieciešamo balsu skaitu, Tiesnešu disciplinārkolēģijā jau tika ievēlēti pieci tiesnešu pārstāvji. Otrajā vēlēšanu kārtā, lai ievēlētu vēl četrus locekļus, tika balsots par tiem diviem kandidātiem katrā tiesnešu grupā, kas pirmajā kārtā ieguvuši visvairāk balsu.

Gan Tieslietu padomes locekļa, gan Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļa pilnvaru termiņš ir četri gadi.

Jauns Tieslietu padomes loceklis bija jāvēl tādēļ, ka Ingunai Helmanei, kas bija ievēlēta no rajona (pilsētu) tiesu tiesnešu vidus, beidzās pilnvaru termiņš. Savukārt Tiesnešu disciplinārkolēģijai bija jāveido pilnībā jauns sastāvs. Atbilstoši grozījumiem Tiesnešu disciplinārās atbildības likumā, kas stājās spēkā 2018. gada 5. oktobrī, samazināts Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļu skaits, kā arī mazināta tiesu priekšsēdētāju un Augstākās tiesas pārstāvniecība šajā pašpārvaldes institūcijā.

Tiesnešu neklātienes konferences elektronisko vēlēšanu otrajā kārtā piedalījās 360 tiesneši no 547 tiesnešiem, kam bija izsūtīti individuālie vēlēšanu kodi.  Saskaņā ar Tiesnešu konferences nolikumu par ievēlētu uzskatāms kandidāts, kurš saņēmis klātesošo (nobalsojušo) tiesnešu balsu vairākumu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
16. Aprīlis / 16:19
Eirojusts palīdz cīnīties pret masveida krāpšanu Eiropas valstīs, Latvijā aizturēta viena persona
16. Aprīlis / 12:52
Senāts izskata blakus esošu nekustamo īpašumu īpašnieku strīdu par būvniecības procesā radītiem bojājumiem
15. Aprīlis / 14:46
Tiesai no jauna jāskata mantinieču strīds
15. Aprīlis / 13:10
"Latvijas Vēstnesī": 29 personām piešķirti Latvijas valsts augstākie apbalvojumi
15. Aprīlis / 08:47
Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē vēlēs Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas un Tiesnešu ētikas komisijas locekļus
AUTORU KATALOGS