JAUNUMI COVID-19

7. Aprīlis 2020 / 11:38

Jānis Bordāns piedalās ES tieslietu ministru apspriedē par tiesiskuma jomā ieviestajiem pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību

Pirmdien, 6. aprīlī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns piedalījās Horvātijas prezidentūras sarīkotajā ES tieslietu ministru sanāksmē, lai apspriestu sakarā ar Covid-19 izplatību ES dalībvalstīs ieviestos pasākumus tiesiskuma jomā un to ietekmi uz tiesu pieejamību un tiesu iestāžu sadarbību civillietās un krimināllietās.

Sava uzrunā J. Bordāns informēja, ka ārkārtējā situācijā Latvijas tiesas spēj nodrošināt darba nepārtrauktību, pielāgojot to valstī noteiktajiem piesardzības un drošības pasākumiem. Ārkārtējās situācijas laikā tiek pārceltas tiesas sēdes mutvārdu procesos, kas nav saistīti ar nozīmīgu tiesību aizskārumu un objektīvu steidzamību. Ministrs uzsvēra, ka Latvijā līdz šim daudz ir ieguldīts tieslietu sistēmas digitalizācijā, nodrošinot videokonferences iespējas, dokumentu elektronisko plūsmu, elektroniskā paraksta izmantošanu, notāru pakalpojumu attālinātu pieejamību.

No ES fondiem ir nepieciešams paredzēt vairāk investīciju tieslietu nozares digitalizācijā un e-tiesiskuma iniciatīvas stiprināšanā, akcentēja J. Bordāns.

Ministru sanāksmē videokonferences režīmā tika apspriesta Covid-219 radītās sekas uz tiesu sistēmas darbu, tostarp izmaiņas tiesu iestāžu un juridisko profesiju darbā, tiesu iestāžu pārrobežu sadarbība, izpildu lietas un maksātnespējas procesi, procesuālās tiesības kriminālprocesā, ar brīvības atņemšanu saistīto sodu izpilde un situācija ieslodzījuma vietās.

Tāpat arī tieslietu ministri apmainījās ar informāciju par noteiktajām sankcijām par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS