AFIŠA

22. Jūlijs 2020 / 11:46

Izsludināts konkurss uz Ekonomisko lietu tiesas tiesneša amatiem

Tiesu administrācija ir izsludinājusi konkursu uz Ekonomisko lietu tiesas (ELT) tiesneša amata vietām, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lai kļūtu par ELT tiesnesi, kandidātam jāatbilst prasībām, kas noteiktas likumā "Par tiesu varu". Tāpat nepieciešams iesniegt savu CV, pieteikuma vēstuli, izglītību apliecinošu dokumentu, darba stāžu apliecinošus dokumentus; kā arī nepieciešams raksturot savu darba pieredzi pēdējo trīs gadu laikā, aprakstīt vienu personīgo panākumu un situāciju darbā vai sociālajā dzīvē, kas risinājās ilgākā periodā, kurā bija iesaistītas arī citas personas un kurā nācās saskarties ar grūtībām.

Konkurss norisināsies līdz 28. augustam.

Tieslietu ministra Jāņa Bordāna preses sekretārs Andris Vitenburgs aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka tiesneša amata kandidātu atlase notiek vispārējā kārtībā, sākotnēji izsludinot iekšējo konkursu starp tiesnešiem. Savukārt, ja amata vietas netiks nokomplektētas iekšējā konkursā, tiks izsludināts arī ārējais konkurss. 

Runājot par turpmākajiem soļiem ELT izveidē, ministrs atzīmējis, ka tiesnešiem un tiesneša amata kandidātiem tiks nodrošinātas mācības par ELT kompetencē plānoto lietu izskatīšanu, lai nodrošinātu nepieciešamās prasmes un zināšanas tiesneša amata pienākumu kvalitatīvai izpildei.

Sākotnēji tiesas kompetencē būs specifiski komercstrīdi un krimināllietas par sevišķi smagiem un smagiem noziegumiem, kas būtiski ietekmē uzņēmējdarbības vides attīstību. Plānots, ka ELT kompetence tiks paplašināta pakāpeniski, izvērtējot tās pirmos darba rezultātus un tiesas kapacitāti.

Jau vēstīts, ka Saeima 17. jūnijā galīgajā lasījumā atbalstīja ELT izveidi. 

Paredzēts, ka uz ELT un šīs tiesas tiesnešiem pilnā mērā būs attiecināms likumā noteiktais rajona (pilsētas) tiesas un tiesneša tiesiskais ietvars, tostarp tiesības, pienākumi un garantijas. Tāpat darbosies tie paši tiesneša darba un rīcības uzraudzības mehānismi, kas citās tiesās.

Plānots, ka, nemainot rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesu tiesu tiesnešu kopskaitu, ELT darbības uzsākšanai tiks novirzītas desmit tiesneša amata vietas. Paredzēts, ka tiesa savu darbību sāks 2021.gadā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
17. Aprīlis / 16:15
Latvija aicina rast tiesiskus rīkus, lai novērstu vairāk nekā 70 Krievijas pilsoņu darba turpināšanu Eiropas Padomē
17. Aprīlis / 16:10
Satversmes tiesā ierosināta lieta par noziedzīgā nodarījumā cietušajām personām izmaksājamās valsts kompensācijas apmēru
17. Aprīlis / 14:30
Latvija pievienojas EP konvencijai, kas nodrošina sabiedrībai piekļuvi oficiāliem dokumentiem
17. Aprīlis / 09:20
Tiesnešu ētikas komisijā ievēlēti pieci tiesneši
17. Aprīlis / 08:51
Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi ievēlēts Artūrs Kučs
AUTORU KATALOGS