JAUNUMI

22. Oktobris 2020 / 15:49

Tieslietu padome uzklausīs Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātus

Pirmdien, 26. oktobrī, Tieslietu padome uzklausīs piecus Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātus, ko izvirzījušas Saeimas frakcijas un deputāti.

Tieslietu padome uzklausīs Ringoldu Balodi, Inesi Druvieti, Inesi Lībiņu-Egneri, Inesi Nikuļcevu un Gunāru Kūtri.

Par to, kādā procedūrā kandidāti tiks uzklausīti un kādā formā sniegts Tieslietu padomes viedoklis, Tieslietu padome lems sēdes sākumā.

Likums “Par tiesu varu” paredz, ka Tieslietu padome uzklausa Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātus un sniedz Saeimai viedokli par viņiem. Gala lēmumu par to, kurš no kandidātiem kļūs par Satversmes tiesas tiesnesi, pieņems Saeima.

Satversmes tiesas tiesneša amats vakants kļuva pēc tam, kad līdzšinējā Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele tika apstiprināta par Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi. Satversmes tiesā ir septiņi tiesneši, trīs no kuriem apstiprina pēc ne mazāk kā 10 Saeimas deputātu priekšlikuma, divus — pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus — pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Ineta Ziemele bija apstiprināta pēc Saeimas deputātu priekšlikuma, līdz ar to arī viņas pēctecis Satversmes tiesas tiesneša amatā tiek izraudzīts pēc deputātu priekšlikumiem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS