JAUNUMI

23. Oktobris 2020 / 11:03

Komisija sāk Ekonomisko lietu tiesas tiesnešu atlasi

Ceturtdien, 22. oktobrī, darbu sākusi Tieslietu padomes izveidotā Rajona (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu tiesnešu amata kandidātu atlases komisija. Par komisijas priekšsēdētāju ievēlēta Augstākās tiesas senatore Dzintra Balta, par priekšsēdētājas vietnieci – Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja Ilze Freimane, un komisija vienojusies par turpmāko darba kārtību.

Jau nākamajā dienā komisija ķersies pie pirmā uzdevuma – Ekonomisko lietu tiesas tiesnešu atlases. Tiesu administrācija komisijai nodevusi 96 kandidātu pieteikumus, un komisija sāks atlases pirmo kārtu – pieteikumu izvērtēšanu, pārbaudot formālos kritērijus: vai pretendents atbilst likumā “Par tiesu varu” noteiktajām prasībām tiesneša amata kandidātam un vai nav kādi likumā noteiktie ierobežojumi, lai ieņemtu tiesneša amatu.

Komisijas priekšsēdētāja un vietniece tikušās arī ar Tieslietu padomes priekšsēdētāju Aigaru Strupišu un Tiesu administrācijas direktoru Andri Mundu un speciālistiem, lai pārrunātu nākamo četru atlases kārtu organizatoriskus jautājumus. Tiek meklēti risinājumi, kā epidemioloģisko ierobežojumu laikā organizēt kandidātu profesionālo zināšanu pārbaudes testu un kāzusu risināšanu un aizstāvēšanu. Komisijai arī jāizstrādā testu un kāzusu saturs.

Tiesnešu amata kandidātu atlases komisijas priekšsēdētāja Dzintra Balta ir gandarīta par komisijas locekļu apņēmību produktīvam darbam, lai īsā laikā, kāds palicis līdz Ekonomisko lietu tiesas darba sākumam 2021. gada 1. janvārī, atlasītu tiesnešus šai tiesai. Ņemot vērā, ka tiesneša amata kandidātu atlases kārtība ir jauna, praksē līdz šim nerealizēta, komisijai tas būs liels izaicinājums. “Darīsim maksimāli labāko, kas iespējams, strādāsim līzdsvaroti, kvalitatīvi, nepakļaujoties laika spiedienam,” saka Dzintra Balta.

Tiesnešu amata kandidātu atlases komisija ir izveidota uz trīs gadiem. Tajā ievēlēti 9 locekļi – trīs Augstākās tiesas senatori, trīs apgabaltiesu tiesneši un trīs rajona (pilsētas) tiesu tiesneši. Komisijas darbā ar padomdevēja tiesībām var piedalīties arī Tieslietu padomes priekšsēdētājs vai viņa pilnvarota persona.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS