AFIŠA

25. Novembris 2020 / 14:50

Aicina izteikt priekšlikumus juristu tālākizglītībai
1 komentāri

Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte sadarbībā ar Tiesu administrāciju 2019.–2020. gadā īsteno juristu tālākizglītības projektu, izmantojot tiesu prakses apkopojumus.

Šī projekta ietvaros LU Juridiskā fakultāte aicina Latvijas juristus piedalīties aptaujā par to, kāda veida tālākizglītība tiem būtu nepieciešama.

Tēmas un ierosinājumus potenciālajām lekcijām var ieteikt aptaujas anketā, kas publicēta LU Juridiskās fakultātes mājaslapas sadaļā “Sadarbība” https://www.jf.lu.lv/sadarbiba/ligums-ar-tiesu-administraciju-par-juridiskajam-macibam/.

LU Juridiskās fakultātes šī projekta ietvaros veiktās juristu apmācības mērķis ir padziļinātu praktisko un teorētisko zināšanu apguves nodrošināšana noteiktai mērķauditorijai: tiesnešiem, tiesu darbiniekiem, tiesu ekspertiem, prokuratūras un izmeklēšanas iestāžu amatpersonām un darbiniekiem, politikas veidotājiem un politikas ieviesējiem. Mācībās ietvertas tādas tēmas, kā civilprocesa likums, regulējums būvniecības jomā, komerctiesības, maksātnespējas regulējums, nodokļu tiesības un citas.

LU Juridiskās fakultātes veiktās apmācības ir daļa no Tiesu administrācijas īstenotā projekts “Justīcija attīstībai” un tiek finansēts no ES Sociālā fonda. Projekta dažādo iniciatīvu kopējais uzdevums ir paaugstināt tiesu un tiesībsargājošo institūciju personāla kompetenci komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanai.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Emīlija
7. Decembris 2020 / 16:21
0
ATBILDĒT
Varbūt ne gluži par šo tēmu, bet vajadzētu nopietni izvērtēt citās nozarēs iegūtās izglītības pielīdzināšanu tiesību zinātņu I līmenim un bakalaura grādam. Piemēram, finansista izglītību pielīdzina tiesību zinātņu bakalauram, personu uzņem maģistratūrā un iedod maģistra grādu. Cilvēks reāli neko nezina, tiesību teoriju nav mācījies, spriest nemāk, zināšanu par civiltiesībām nav, šaubos, vai ko saprot no administratīvā procesa un kriminālprocesa arī. Vai tiešām vajag šādus "speciālistus" ar nopirktiem maģistra grādiem? Par peļņu skaidrs, bet augstskolas prestižs?
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS