JAUNUMI

27. Oktobris 2021 / 15:52

Iekšlietu ministrija stiprina divpusējo sadarbību ar Norvēģijas tiesībaizsardzības iestādēm

No 2021. gada 18. līdz 19. oktobrim vizītē Latvijā Norvēģijas Nacionālā Kriminālizmeklēšanas dienesta (“KRIPOS”) speciālisti iepazinās ar Latvijā izmantotajām tiesu ekspertīžu metodēm un izstrādāja turpmākos sadarbības plānus ar Iekšlietu ministriju, Tieslietu ministriju, Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldi un Valsts tiesu ekspertīžu biroju.

Vizītes laikā Norvēģijas Nacionālā Kriminālizmeklēšanas dienesta speciālisti klātienē apmeklēja Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes un Valsts tiesu ekspertīžu biroja laboratorijas, ne tikai lai iepazītos ar Latvijā izmantotajām tiesu ekspertīžu metodēm, bet arī lai demonstrētu savas prasmes nozieguma vietu 3D skenēšanā, kas turpmākajos gados būs būtiskākais Latvijas un Norvēģijas varasiestāžu sadarbības virziens tiesu ekspertīžu jomā.

Šī vizīte ir rezultāts Iekšlietu ministrijas centieniem stiprināt divpusējo sadarbību iekšlietu sektorā ar Norvēģijas varasiestādēm. Pateicoties Finanšu instrumentu birojam un līdzšinējai Iekšlietu ministrijas sadarbībai ar Norvēģijas Karalistes vēstniecību Rīgā, ir izdevies panākt EEZ grantu rezerves finansējuma piešķīrumu šīs sadarbības stiprināšanai. Programmas apsaimniekotājs, Iekšlietu ministrija, pauž cerību, ka šī vizīte ir aizsākums ciešai ilgtermiņa sadarbībai ar Norvēģijas iekšlietu sektora varasiestādēm un ka turpmākā sadarbība notiks arī citās jomās. Ņemot vērā Ministru kabineta atbalstītos plānus tuvākajos gados veikt tiesu ekspertīžu institūta reformas, īpaši svarīgi ir turpināt visu tiesu ekspertīžu jomā iesaistīto institūciju spēju un zināšanu stiprināšanu, tostarp papildinot to arī ar pasaules labāko praksi, ko sniedz Norvēģijas Nacionālāis Kriminālizmeklēšanas dienests.

Eiropas Ekonomiskās zonas grantu 2014.–2021. gadam (EEZ granti) programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” (Programma) septītā projekta “Tiesu ekspertīžu sistēmas un nozieguma vietas izpētes kapacitātes celšana” ietvaros sadarbībā ar Tieslietu ministriju jau no 2022. gada ir plānots stiprināt Latvijas tiesu ekspertīžu sistēmas spējas drošākai un konkurētspējīgākai Latvijai un Eiropai!

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS