JAUNUMI

24. Janvāris 2022 / 14:23

Rīgas apgabaltiesa atzīst par tiesisku un pamatotu Ekonomisko lietu tiesas lēmumu par vairāk nekā 1,9 miljonu eiro atzīšanu par noziedzīgi iegūtiem

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) 2021. gada 1. novembrī pieņēma lēmumu atzīt par noziedzīgi iegūtu mantu kādā kriminālprocesā arestētus naudas līdzekļus vairāk nekā 1,9 miljonu eiro apmērā, kas atradās privātpersonas atvērtajā kontā AS “Rietumu Banka”. ELT nolēma šos naudas līdzekļus konfiscēt un ieskaitīt Latvijas valsts budžetā.

Par minēto ELT lēmumu privātpersonas pilnvarotais pārstāvis iesniedza sūdzību Rīgas apgabaltiesai, norādot, ka lēmums pieņemts, kļūdaini un nepareizi tulkojot likuma normas.

2022. gada 21. janvārī Rīgas apgabaltiesa atstāja negrozītu ELT 2021. gada 1. novembra lēmumu, atzīstot to par tiesisku un pamatotu.

Rīgas apgabaltiesa atzina, ka ar pirmstiesas procesā iegūto pierādījumu kopumu ir sasniegts Kriminālprocesa likuma 124. panta sestajā daļā noteiktais pierādīšanas slieksnis, proti, kriminālprocesā arestētajai mantai – kontā esošajiem naudas līdzekļiem –, visticamāk, ir noziedzīga, nevis likumīga izcelsme.

Rīgas apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.

Process tika uzsākts, pamatojoties uz Finanšu izlūkošanas dienesta ziņojumu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
23. Aprīlis / 16:46
Informācijai par akcionāriem jābūt korektai un pieejamai ikvienam
23. Aprīlis / 14:58
Bāriņtiesu ētikas pārkāpumus izskatīs pašvaldības izveidota ētikas komisija
23. Aprīlis / 14:56
Vienkāršo privātmāju datu reģistrāciju kadastrā
23. Aprīlis / 14:54
Valsts policijas priekšniekam Armandam Rukam piešķir ģenerāļa pakāpi
22. Aprīlis / 14:05
Tiesnesi Inesi Graudu pārceļ Augstākās tiesas tiesneša amatā
AUTORU KATALOGS