JAUNUMI

13. Maijs 2022 / 10:16

Tieslietu padome uzklausīs ziņojumus par Tieslietu mācību centra izveides procesu un e-lietas ieviešanas gaitu

Pirmdien, 16. maijā, notiks Tieslietu padomes sēde, kurā Tieslietu ministrija informēs par Tieslietu mācību centra (TMC) izveides procesu, savukārt Tiesu administrācija par e-lietas ieviešanas gaitu. Tieslietu padome lems arī par Latvijas tiesnešu neklātienes konferences sasaukšanu.

Tieslietu padomes locekļi uzklausīs Tieslietu ministrijas informatīvo ziņojumu par TMC izveides virzību. Tieslietu padome 2021. gada 18. jūnijā atbalstīja Tieslietu ministrijas sagatavoto koncepciju, kas paredz tiesnešu un prokuroru kvalifikācijas celšanas sistēmas reformu un TMC izveidi, un aicināja Tieslietu ministriju ziņot par reformas virzību, kā arī par plānotajām TMC aktivitātēm.

Sēdē Tiesu administrācija ziņos par e-lietas ieviešanas gaitu. Tā kā e-lietas pilnīga ieviešana tiesās plānota līdz 2023. gada 1. decembrim, Tiesu administrācija regulāri informē Tieslietu padomi par paveiktiem un plānotiem pasākumiem e-lietas ieviešanai.

Šā gada ietvaros vairākiem tiesnešu pašpārvaldes institūciju locekļiem beidzas pilnvaru termiņš. Tāpēc Tieslietu padome lems arī par Latvijas tiesnešu neklātienes konferences sasaukšanu, lai ievēlētu tiesnešu pašpārvaldes institūcijā jaunus locekļus.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS