JAUNUMI

13. Maijs 2022 / 14:23

Sāk darbu pie portāla juristavards.lv rekonstrukcijas

11.maijā "Jurista Vārda" redakcija uz tikšanos aicināja dažādu nozaru Latvijas tiesību ekspertus - savas jomas viedokļu līderus - tiesību zinātniekus un praktiķus, vienlaikus arī aktīvus žurnāla autorus, kas pārstāvēja trīs Latvijas augstskolas. Tikšanās mērķis bija diskutēt par labākajiem veidiem, kā turpmāk klasificēt un sistematizēt "Jurista Vārdā" uzkrātās publikācijas.

Tuvākajos gados plānota portāla juristavards.lv rekonstrukcija, padarot to lietotājiem vēl ērtāku un pārskatāmāku. Līdz šim uzkrātais rakstu apjoms ir lielākā juridisko publikāciju datubāze Latvijā, kas ar katru žurnāla laidienu turpina augt. Lai tiesību zinātnieki un praktiķi, kā arī tiesību politikas veidotāji varētu šo milzīgo informācijas apjomu (vairāk nekā 16 000 vienību) efektīvi izmantot, nepieciešama pārdomāta klasifikācijas sistēma, kas ļautu aizvien pieaugošajā datubāzē viegli un nekļūdīgi orientēties.

Apspriedē piedalījās (no kreisās): Dr.iur. Lauris Rasnačs no Latvijas Universitātes, Dr.iur. Karīna Palkova no Rīgas Stradiņa Universitātes, Tieslietu padomes sekretariāta vadītāja Alla Spale, žurnāla "Jurista Vārds" galvenā redaktora vietniece Sannija Matule, Dr.iur. Dana Rone no Biznesa Augstskolas "Turība", kā arī Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāne Dr.iur. Kristīne Strada-Rozenberga un fakultātes mācībspēki -  Dr.iur. Edvīns Danovskis, Dr.iur. Artūrs Kučs un Dr.iur. Jānis Kārkliņš. Sanāksmē piedalījās arī žurnāla "Jurista Vārds" galvenā redaktore Dina Gailīte.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
23. Aprīlis / 16:46
Informācijai par akcionāriem jābūt korektai un pieejamai ikvienam
23. Aprīlis / 14:58
Bāriņtiesu ētikas pārkāpumus izskatīs pašvaldības izveidota ētikas komisija
23. Aprīlis / 14:56
Vienkāršo privātmāju datu reģistrāciju kadastrā
23. Aprīlis / 14:54
Valsts policijas priekšniekam Armandam Rukam piešķir ģenerāļa pakāpi
22. Aprīlis / 14:05
Tiesnesi Inesi Graudu pārceļ Augstākās tiesas tiesneša amatā
AUTORU KATALOGS