JAUNUMI

18. Maijs 2022 / 16:56

Saeima otrajā lasījumā lems par grozījumiem, kas paredz, ka par vardarbīgiem nodarījumiem sodīta persona nevarēs kļūt par aizbildni, kamēr sodāmība būs spēkā

Saeima ceturtdien, 19. maijā, otrajā lasījumā lems par grozījumiem Civillikumā, kas paredz noteikt, ka par vardarbīgiem nodarījumiem sodīta persona nevarēs kļūt par aizbildni, kamēr sodāmība būs spēkā.

Galīgajā lasījumā plānots skatīt grozījumus, kas paredz precizēt regulējumu sociālo pakalpojumu piešķiršanai no kara bēgošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Deputāti otrajā lasījumā lems par grozījumiem Konkurences likumā, kas paredz arī izmaiņas tirgus dalībniekam piemērojamo naudas sodu apmērā.

Parlaments spriedīs arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas, tostarp paziņojums par Marijas Golubevas 13. Saeimas deputātes pilnvaru atjaunošanu. Savukārt Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi Saeimas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu Latvijas–Baltkrievijas pierobežā.

19. maija sēdes darba kārtībā ir 26 jautājumi. Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Desmit minūtes pēc Saeimas 19. maija kārtējās sēdes beigām plānots turpināt izskatīt 12. maija kārtējās sēdes darba kārtību. Tostarp deputātiem konceptuāli būs jālemj par grozījumiem Politisko partiju likumā, kas paredz likumā nostiprināt aizliegumu partijām savā darbībā publiski slavināt, noliegt vai attaisnot genocīdu, noziegumus pret cilvēci un mieru, kā arī kara noziegumus.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
18. Aprīlis / 12:24
Senāta Civillietu departamenta senatoru kopsapulce uzsver paskaidrojumu nozīmi civilprocesā
18. Aprīlis / 10:39
20 gadi kopš 10 valstu pievienošanās Eiropas Savienībai: jauns konstitucionāls brīdis Eiropai
AUTORU KATALOGS