JAUNUMI

17. Jūnijs 2022 / 10:38

Tieslietu ministrs uz pirmo sēdi sasaucis E-lietas uzraudzības padomi

Piektdien, 17. jūnijā, Ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadībā uz pirmo sēdi sanāks E-lietas uzraudzības padome, kuras uzdevums ir koordinēt e-lietas kvalitatīvu ieviešanu, darbību un attīstību, kā arī nodrošināt saskaņotu e-lietas platformas darbību visu iesaistīto informācijas sistēmu attīstībai.

Šādas padomes izveidi paredz Tieslietu ministrijas izstrādātais un šogad martā Saeimā pieņemtais Procesu norises elektroniskā vidē valsts platformas likums. Tas nodrošinās arī Valsts kontroles sniegto ieteikumu ieviešanu attiecībā uz nepieciešamību nodrošināt e-lietas vienotu pārraudzību un ilgtspējību.

E-lietas uzraudzības padomē darbosies tieslietu ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, iekšlietu ministrs un ģenerālprokurors. Padomes sēdēs ar padomdevēja tiesībām varēs piedalīties arī finanšu ministrs. Tāpat pēc tieslietu ministra uzaicinājuma padomes sēdēs varēs piedalīties arī citu valsts institūciju amatpersonas un darbinieki, nevalstisko organizāciju pārstāvji un eksperti.

E-lietas platforma darbojas jau vairākus mēnešus. E-lieta ir viena no digitālās transformācijas iniciatīvām, kura vairākos posmos paredz pakāpenisku pāreju uz elektronisku izmeklēšanas, tiesvedības un nolēmumu izpildes procesu.

E-lieta kā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumu kopums nodrošina iespēju veikt kriminālprocesu, administratīvā pārkāpuma procesu, administratīvo procesu, civilprocesu, kā arī audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanas bērniem un nolēmuma izpildes procesu elektroniskā vidē, īstenojot elektroniski radītu datu un dokumentu efektīvu apmaiņu starp procesos iesaistītām valsts un pašvaldību iestādēm un personām, izmantojot e-lietas platformu.

 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS