JAUNUMI

22. Novembris 2022 / 14:35

Mūžībā devies profesors Jānis Rozenfelds

Profesors Jānis Rozenfelds (1946–2022)

Pirmdien, 2022. gada 21. novembrī, negaidīti mūžībā devies profesors Jānis Rozenfelds. Uzskaitīt viņa devumu un sasniegumus tieslietās nav viegli - pietiek vien, to skaitā, pieminēt to, ka viņš bija fakultātes Domes vadītājs, tiesību zinātnes promocijas padomes vadītājs, Civiltiesisko zinātņu katedras vadītājs, ilggadējs mācībspēks un tiesībzinātnieks, zvērināts advokāts, valsts un fakultātes apbalvojumu ieguvējs, daudzu publikāciju un konferenču ziņojumu autors vai līdzautors… No pēdējām viņa nozīmīgām publikācijām prātā nāk Kluwer izdevniecībā izdotā lietu tiesību monogrāfija angļu valodā, šķirklis Nacionālajā enciklopēdijā un gatavojamais jaunais lietu tiesību monogrāfijas izdevums. Ar profesora došanos mūžībā no fakultātes mācībspēku rindām aiziet vesela civilistu paaudze, lai turpinātu dzīvot publikācijās, konferenču ierakstos, nodarbību materiālos, atmiņās. Profesors bija iedvesmas avots; paraugs, kuram līdzināties; un stingrs atbalsta plecs studentiem, kolēģiem un domubiedriem neskaidros jautājumos izlīkumotajos tiesību līkločos. Senās Romas tiesības, lietu tiesības, intelektuālā īpašuma tiesības – tiesību jomas, kurās profesors bija neapstrīdama autoritāte un veselas tiesību skolas iedvesmotājs. Profesors paliks atmiņā kā erudīts un dzīves gudrs cilvēks ar žilbinošu humora izjūtu un atmiņā paliekošiem aforismiem un stāstījumiem, dziļš tiesībzinātnieks, ilggadējs pedagogs, prasmīgs advokāts, uzticams un atsaucīgs kolēģis.

Juridiskā fakultāte sēro par profesora Jāņa Rozenfelda došanos mūžībā un ir kopā šajā grūtajā brīdī ar profesora tuviniekiem, kolēģiem, domubiedriem, audzēkņiem. Sirds sažņaudzas to sakot, taču dzīves ritējums liek to teikt - ardievas, profesor, lai viņsaulē viegla gaita! 

Atvadīšanās no profesora Jāņa Rozenfelda notiks šo sestdien, 26. novembrī, plkst. 12.00 Rīgas Krematorijas Lielajā zālē. 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
AUTORU KATALOGS