JAUNUMI

24. Marts 2023 / 12:52

2023. gada 1. jūlijā darbu sāks Latgales rajona tiesa

Piektdien, 24. martā, Tieslietu padome nolēma, ka no 2023. gada 1. jūlija Daugavpils tiesa tiks pievienota Rēzeknes tiesai, vienlaikus mainot tiesas nosaukumu uz Latgales rajona tiesa.

Daugavpils un Rēzeknes tiesu reorganizācija ir 2016. gadā uzsāktās tiesu teritoriālās reformas turpinājums, un tā tiek veikta, lai paaugstinātu tiesu efektivitāti un sekmētu tiesnešu noslodzes līdzsvarošanu starp abu tiesu tiesnešiem.

Tieslietu padome uzsver, ka reorganizācijas rezultātā tiesu pieejamība iedzīvotājiem netiks ietekmēta un tiesas būs pieejamas līdzšinējās atrašanās vietās, kā arī iedzīvotājiem būs iespēja iesniegt dokumentus jebkurā no šobrīd esošajām tiesu atrašanās adresēm.

Tiesu reorganizācijas plānu izstrādāja Tieslietu ministrija sadarbībā ar Tieslietu padomes darba grupu tiesu efektivitātes stiprināšanai.

Tieslietu padome arī noteica, ka 2023. gada 19. maijā notiekošās Latvijas tiesnešu konferences pamattēma būs „Tiesības uz taisnīgu tiesu: tiesu instanču mijiedarbība”.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS