JAUNUMI

9. Februāris 2024 / 13:13

Prokuratūra: KNAB lēmums nesākt kriminālprocesu par Rīgas domes kādreizējo Satiksmes departamentu ir likumīgs un pamatots

Prokuratūrā noslēgusies pārbaude par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2023. gada 29. decembra lēmumu atteikt uzsākt kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) darbībā, veicot asfaltbetona seguma remonta darbus.

Veicot pārbaudi par KNAB pieņemtā lēmuma likumību, iesaistīto personu darbībās nekonstatējot noziedzīgu nodarījumu sastāvus, tika konstatēts, ka tas ir pieņemts likumīgs un pamatots. Pārbaudes veikšanas gaitā tika iesaistīti vairāku prokuratūras struktūrvienību, tostarp Rīgas tiesas apgabala prokuratūras un Ģenerālprokuratūras prokurori.

Materiāls par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā tika saņemts plānotas pārbaudes ietvaros par KNAB pieņemtajiem lēmumiem par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu. Šādas pārbaudes tiek veiktas arī par citu izmeklēšanas iestāžu pieņemtajiem lēmumiem par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu.

Lūgumu pārvērtēt konkrēto lēmumu prokuratūra saņēma arī no Sabiedrības par atklātību "Delna" un viena individuāla Rīgas domes deputāta.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
26. Jūlijs / 15:30
Senāts vērtē, vai ienākumi no videospēļu spēlēšanas tiešraižu veidošanas un straumēšanas ir apliekami ar nodokli
25. Jūlijs / 14:46
Zemgales rajona tiesa soda ar brīvības atņemšanu personu, kura nepildīja nolēmumu par aizsardzību pret vardarbību
25. Jūlijs / 14:28
2024. gada OECD pētījums: pieaug Latvijas sabiedrības uzticēšanās tiesām un tiesu sistēmai
25. Jūlijs / 12:44
Stājas spēkā notiesājošs spriedums par noziegumu, kurā cieta jaunietis ar Ukrainas karogu
24. Jūlijs / 16:37
2024. gada ziņojums par tiesiskumu: ar piekto ziņojumu ES ir labāk sagatavota problēmu risināšanai tiesiskuma jomā
AUTORU KATALOGS