BIBLIOTĒKA Prakses materiāli

15. Februāris 2021 14:30

Rokasgrāmata bāriņtiesām: 1. sējums
Informatīvu metodisko materiālu apkopojums

Rokasgrāmatas 1. sējumā ir aplūkoti bāriņtiesas darbības pamatjautājumi, tostarp vispārējs bērna tiesību skaidrojums. Šajā sējumā atrodami metodiskie ieteikumi bāriņtiesām vardarbības pret bērniem novēršanai, metodiskie ieteikumi bāriņtiesām par aizgādības tiesību pārtraukšanu un pārtraukto aizgādības tiesību atjaunošanu, kā arī skaidrojums par bāriņtiesas lomu nodrošinot bērniem ārpusģimenes aprūpi ģimeniskā vidē, u.c.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija ir izstrādājusi informatīvu metodisko materiālu apkopojumu – rokasgrāmatu bāriņtiesām nolūkā sekmēt vienotu un kvalitatīvu bāriņtiesu darbības praksi visā Latvijā, nodrošinot, ka bāriņtiesas visus lēmumus un darbības konkrētu lietu ietvars vērtēs no bērna vislabāko interešu perspektīvas.

Rokasgrāmatas mērķis ir sniegt bāriņtiesām metodisku atbalstu bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanā, izskaidrojot normatīvo aktu prasības un sniedzot ieskatu bāriņtiesas darbībā dažādu situāciju, kas saistītas ar bērna tiesību aizsardzību, risināšanā.

Šīs rokasgrāmatas mērķauditorija ir bāriņtiesas, kā arī citas valsts un pašvaldības institūcijas, kurām, savstarpēji sadarbojoties, jānodrošina prioritāra bērna tiesību un interešu aizsardzība. Jāņem vērā, ka rokasgrāmata bāriņtiesām ir plānota kā “atvērta tipa” informatīvais materiāls, līdz ar to metodiskie ieteikumi tajā tiks aktualizēti un papildināti, ņemot vērā gan izmaiņas normatīvajos aktos, gan procesus sabiedrībā. (Par aktuālo versiju vienmēr ieteicams pārliecināties avota, tas ir,  Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, tīmekļvietnē!)

Lai nodrošinātu informācijas pārskatāmību, kā arī atvieglotu informācijas atlasi, rokasgrāmata bāriņtiesām ir sadalīta 3 sējumos. Šeit publicēts rokasgrāmatas 1. sējums.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
vēl bibliotēkā
Grāmatas
Avots: Tiesu namu aģentūra, 2024
Tiesnešu ētikas komisijas atziņu krājums 2017–2023
Prakses materiāli
Avots: Latvijas Nacionālā standartizācijas institūcija SIA "Latvijas standarts”, 2020
Vadlīnijas atsauču veidošanai uz standartiem publiskajos iepirkumos
Prakses materiāli
Avots: Tieslietu ministrija, 2023
Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna sagatavošanas vadlīnijas
Kaspars Rācenājs
Lekcijas
Avots: Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, 2023
LBAS priekšlikumi Darba likuma grozījumiem  
Jānis Pumpiņš
Lekcijas
Avots: Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, 2023
LDDK priekšlikumi Darba likuma grozījumiem  
AUTORU KATALOGS