AFIŠA

11. Marts 2020 / 15:46

Pirmais Konstantīna Čakstes demokrātijas priekšlasījums

Aicinām visus interesentus 17. martā plkst. 16.00 LU Mazajā aulā pievienoties uz pirmo K. Čakstes demokrātijas priekšlasījumu “Demokrātijas izaicinājumi Latvijā: toreiz un tagad” uzstāsies Satversmes tiesas priekšsēdētāja prof., Ph.D. Ineta Ziemele.

LU Juridiskā fakultāte un Akadēmiskā vienība “Austrums” sadarbībā ar Latvijas Centrālās padomes piemiņas fondu (LCP) 17. martā rīko pirmo K. Čakstes demokrātijas priekšlasījumu. Ar šo pasākumu ceram aizsākt jaunu tradīciju - ikgadēju prof. Konstantīna Čakstes demokrātijas priekšlasījumu, aicinot stiprināt un attīstīt demokrātijas tradīcijas Latvijā, veicinot sabiedrības izpratni par demokrātisko vērtību nozīmi sabiedrības drošībā un labklājībā.

K. Čakstes demokrātijas priekšlasījumi papildinās 17. martā notiekošo LCP Memoranda un nacionālās pretošanās kustības piemiņas pasākumu klāstu.

“Katrs desmitais LCP Memoranda parakstītājs, ieskaitot pašu K. Čaksti, bija “Austruma” biedrs, vēl vairāk kā četrdesmit austrumiešu aktīvi iesaistījās LCP darbībā. “Austrums” ir uz demokrātiskām vērtībām balstīta organizācija, tādēļ ir pašsaprotami, ka esam uzņēmušies K. Čakstes demokrātijas priekšlasījumu organizēšanu. Pateicamies prof. I. Ziemelei par atsaucību un piekrišanu ar savu priekšlasījumu likt stingru pamatu šai tradīcijai,” saka akadēmiskās vienības “Austrums” Vecbiedru komitejas priekšsēdētājs Mārtiņš Tarlaps.

LU Juridiskās fakultātes dekāne Anita Rodiņa: “Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte lepojas ar Konstantīnu Čaksti kā vienu no leģendāriem mācībspēkiem un cenšas saglabāt un uzturēt viņa vērtības. Uzticība Latvijai un demokrātiskai tiesiskai valstij ir viena no vērtībām, ko fakultāte mēģina ieaudzināt katrā jaunā studentā. Jau vairākus gadus Juridiskā fakultāte ar sadarbības partneriem rīko prof. K. Čakstes civiltiesību izspēles, kas dod iespēju studentiem unikālā veidā attīstīt zināšanas un prasmes civiltiesībās. Konstantīna Čakstes vārdā nosaukta viena no Juridiskās fakultātes auditorijām, LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19. ”

Pēc pasākuma, plkst. 18.00, visi viesi tiks aicināti atzīmēt LCP Memoranda parakstīšanas dienu, dodoties piemiņas sveču iedegšanā pie Brīvības pieminekļa.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
23. Aprīlis / 14:58
Bāriņtiesu ētikas pārkāpumus izskatīs pašvaldības izveidota ētikas komisija
23. Aprīlis / 14:56
Vienkāršo privātmāju datu reģistrāciju kadastrā
23. Aprīlis / 14:54
Valsts policijas priekšniekam Armandam Rukam piešķir ģenerāļa pakāpi
22. Aprīlis / 14:05
Tiesnesi Inesi Graudu pārceļ Augstākās tiesas tiesneša amatā
22. Aprīlis / 10:59
Konferences “Efektīvas sankcijas: mērķi 2024. gadam” būtiskākie secinājumi  
AUTORU KATALOGS