AFIŠA

5. Novembris 2020 / 09:08

Trauksmes celšanas nākotni Latvijā palīdzēs veidot ārvalstu eksperti starptautiskā konferencē

5. un 6. novembrī ikviens interesents ir aicināts tiešsaistē sekot līdzi konferences “Trauksmes celšana: nākamais līmenis” norisei. Konferencē piedalīsies kā pašmāju, tā arī starptautiskie eksperti, trauksmes cēlēji un viņu atbalstītāji.

Konferences pirmajā dienā dalībnieki fokusēsies uz ziņošanas kanālu izveidi un darbību valsts sektorā, trauksmes cēlēju konsultāciju un aizsardzību, un trauksmes celšanas gadījumu izmeklēšanas modeļu salīdzinājumu. Līdztekus Valsts kancelejas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts vides dienesta, Tieslietu ministrijas, Juridiskās palīdzības administrācijas, Valsts darba inspekcijas, Iepirkumu uzraudzības biroja un citu iestāžu ekspertiem un kontaktpersonām trauksmes celšanas jautājumos, konferencē piedalīsies arī ārvalstu eksperti. To vidū būs Eiropas Komisijas Tiesiskuma un patērētāju ģenerāldirektorāta, Lietuvas Ģenerālprokuratūras un Francijas tiesībsarga pārstāvji, kā arī Nīderlandes “Trauksmes cēlēju mājas” priekšsēdētājs.

Par atbalstu, ko organizācijas, iestādes un mediji var sniegt trauksmes cēlējiem, otrajā dienā diskutēs ASV vēstnieks Latvijā, Nīderlandes vēstnieks Latvijā, “Transparency International” Lietuvas nodaļas vadītājs, ASV “Government Accountability Project” juridiskais direktors, Igaunijas “Ekspress Meedia” pētnieciskais žurnālists un Serbijas pētnieciskās žurnālistikas izdevuma “Pistaljka” galvenais redaktors.,

Savā pieredzē dalīsies arī viens no zināmākajiem Norvēģijas trauksmes cēlējiem ar stāstu “Kurmis Siemens!”. Savu dalību apstiprinājuši arī Rīgas domes un “Swedbank” pārstāvji, lai veicinātu izpratni par iekšējās trauksmes celšanas sistēmas priekšrocībām iestādēs un uzņēmumos.

Konferences “Trauksmes celšana: nākamais līmenis” programma.

Konferenci “Trauksmes celšana: nākamais līmenis” tiešraidē 5. un 6. novembrī no plkst. 9.00 varēs vērot Ministru kabineta Youtube.com kanālā, Valsts administrācijas skolas tīmekļvietnē un biedrības “Sabiedrība par atklātību - Delna” tīmekļvietnē.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS