JAUNUMI

3. Decembris 2020 / 12:54

Patentu valdes jaunais e-pakalpojums samazinās preču zīmju pieteikumu izskatīšanas laiku

Patentu valde aicina apmeklēt tiešsaistes atklāšanas pasākumu jauna e-pakalpojuma ieviešanai 10. decembrī plkst. 11.00, kur tiks plašāk stāstīts par ātro preču zīmes pieteikuma izskatīšanas kārtību. Šis pakalpojums būs bez papildu samaksas.  

Pasākumā būs iespējams piedalīties interneta vidē, izmantojot tiešsaistes saiti, kas atrodas šeit.

Ātrā preču zīmes pieteikuma izskatīšanas kārtība paredz, ka process būs ātrāks, pieņemot lēmumu par reģistrēšanu 15 darba dienu laikā, tāpat arī drošāks, jo klienti aicināti izvēlēties jau apstiprinātus terminus no iepriekš sagatavota saraksta (Nicas klasifikācijas preču un pakalpojumu saraksta vai tā klašu virsrakstiem), tādējādi paredzams, ka tiks pieļautas mazāk kļūdas.  

“Patentu valde šogad ieviesusi virkni uzlabojumu, e-pakalpojumu un izveidojusi arī tiešsaistes datu bāzi. Mēs darām visu, lai uzņēmējiem un zinātniekiem iespējami atvieglotu ikdienas darbu, saņemot augstas kvalitātes pakalpojumus, izvairoties iestādi apmeklēt klātienē, jo īpaši domājot par pandēmijas un ārkārtas situāciju valstī,” saka Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.  

Galvenie priekšnosacījumi, kas jāievēro, lai tiktu piemērota ātrā preču zīmes pieteikuma izskatīšanas kārtība ir, pirmkārt, preču un pakalpojumu sarakstā jāizvēlas tikai apstiprinātie termini no Nicas klasifikācijas saraksta vai klašu virsrakstiem. Otrkārt, līdz ar pieteikuma iesniegšanu tiešsaistē, jāveic pieteikuma tūlītēja apmaksa, ieskaitot par papildu klasēm, ja tādas ir. 

Papildu informāciju par “Ātrā preču zīmes izskatīšana” nosacījumiem, aicinām skatīt šeit.

Par Patentu valdi 

Patentu valde ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde ar normatīvajos aktos noteiktu kompetenci rūpnieciskā īpašuma jomā. Iestādes galvenās funkcijas ir īstenot valsts politiku rūpnieciskā īpašuma jomā, pildīt Latvijai saistošas starptautiskajos līgumos paredzētās valsts rūpnieciskā īpašuma iestādes funkcijas, reģistrēt tiesības uz rūpnieciskā īpašuma objektiem, uzturot attiecīgos reģistrus un sniedzot nepieciešamos pakalpojumus šajā jomā, kā arī veicināt valstī un sabiedrībā izpratni par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību. 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS