JAUNUMI

14. Oktobris 2021 / 10:56

Saeima noteic informācijas apmaiņu starp ES dalībvalstīm par pārkāpumiem autoceļu lietošanas nodevas samaksā

Saeima ceturtdien, 14. oktobrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, kas noteiks informācijas apmaiņu ar citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm par autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas pārkāpumiem.

Pārrobežu informācijas apmaiņu veiks, lai varētu identificēt ES dalībvalsts transportlīdzekli, kuram konstatēts nodevas maksāšanas pārkāpums, un transportlīdzekļa īpašnieku vai turētāju, kam piemēro administratīvo sodu. Informācijas apmaiņa plānota tikai ar citu valstu kontaktpunktiem.

Latvijā valsts kontaktpunkta funkciju datu apmaiņai veiks Iekšlietu ministrijas informācijas centrs, savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcija nodrošinās informāciju no transportlīdzekļu reģistra.

Lai pieņemtu lēmumu par administratīvo sodu, Valsts policija citas ES dalībvalsts pārkāpumu izdarījušā transportlīdzekļa reģistrācijas datus būs tiesīga pieprasīt no Iekšlietu ministrijas informācijas centra, paredz grozījumi. Citā ES dalībvalstī reģistrēta transportlīdzekļa īpašnieks vai turētājs par izdarīto pārkāpumu būs jāinformē valodā, kas lietota transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentā vai tā reģistrācijas datos vai vienā no tās valsts oficiālajām valodām, kurā attiecīgais transportlīdzeklis reģistrēts.

Informācijas apmaiņas kārtību starp ES dalībvalstīm, tās apjomu un saturu noteiks Ministru kabinets.

Līdz šim nebija regulējuma pārrobežu informācijas apmaiņai, un likums grozīts, lai pārņemtu ES direktīvu par ceļu lietotāju nodevu elektroniskās iekasēšanas sistēmu savstarpēju izmantojamību un informācijas par ceļu lietošanas maksu nesamaksāšanu pārrobežu apmaiņas veicināšanu Eiropas Savienībā, teikts grozījumu anotācijā.

Likuma izmaņas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc grozījumu izsludināšanas.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
15. Aprīlis / 14:46
Tiesai no jauna jāskata mantinieču strīds
15. Aprīlis / 13:10
"Latvijas Vēstnesī": 29 personām piešķirti Latvijas valsts augstākie apbalvojumi
15. Aprīlis / 08:47
Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē vēlēs Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas un Tiesnešu ētikas komisijas locekļus
12. Aprīlis / 15:20
Latvija tiks pārstāvēta ANO Noziedzības novēršanas un krimināltiesību komisijā
12. Aprīlis / 14:56
Cietušajam izdevumus par advokāta palīdzību kriminālprocesā iespējams piedzīt arī civilprocesuālā kārtībā
AUTORU KATALOGS