JAUNUMI

1. Decembris 2021 / 16:51

Iekšlietu nozares attīstības padome diskutē par nozares stratēģiju un paveikto darbu procesu pilnveidē

Pagājušajā nedēļā Iekšlietu ministrijā notika Iekšlietu nozares attīstības padomes sēde, kurā Iekšlietu ministrijas un iekšlietu dienestu vadība un pārstāvji diskutēja par iekšlietu nozares strukturālajām reformām, lai uzlabotu un modernizētu sabiedrībai sniegtos pakalpojumus un pilnveidotu nozares stratēģisko plānošanu turpmākajiem gadiem.

Iekšlietu ministre M. Golubeva uzsver: “Iekšlietu ministrijas un iestāžu vadība ir ieguldījusi lielu darbu jēgpilnā un kvalitatīvā iekšējo darba procesu pilnveidē, lai sabiedrība saņemtu arvien kvalitatīvākus un mūsdienīgākus pakalpojumus. Notiek darbs arī pie jaunās Iekšlietu nozares stratēģijas 2023.–2027. gadam. Es ticu, ka šīs stratēģijas iedzīvināšana palīdzēs veidot drošāku valsti un veicinās sabiedrības apmierinātību ar mūsu nozares darbu.”

Sanāksmē SIA “Ernst & Young Baltic” iepazīstināja ministrijas un dienestu vadību ar Strukturālo reformu atbalsta programmas projekta “Iekšlietu nozares iestāžu darbības efektivitātes paaugstināšana Latvijā” 3. posma (SRAP-3) projekta ietvaros izstrādāto Nākotnes plānošanas modeli iekšlietu nozarē.

Projekta uzdevums ir iekšlietu sektoram izveidot ilgtspējīgu stratēģiskās plānošanas un uz rezultātu orientētu organizācijas vadības sistēmu, kas balstīta uz starptautiski atzīto S.M.A.R.T. metodi. Projekts tika uzsākts 2020. gada vasarā.

SRAP-3 īsteno Iekšlietu ministrija sadarbībā ar SIA “Ernst & Young Baltic”, piesaistot stratēģiskās plānošanas un iekšlietu nozares ekspertus no Nīderlandes, Austrijas, Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas. 

Sanāksmes laikā tika noteikti arī turpmākie soļi mērķu kartes un Iekšlietu nozares stratēģijas 2023.–2027. gadam izstrādē.

SRAP-3 finansē Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta ģenerāldirektorāts (DG REFORM). Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta ģenerāldirektorāta mērķis ir palīdzēt Eiropas Savienības valstīm izveidot efektīvākas iestādes un spēcīgākas pārvaldības sistēmas, lai stiprinātu spēju izstrādāt un īstenot politiku, kas veicina darbavietu radīšanu un ilgtspējīgu izaugsmi.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
24. Aprīlis / 11:53
Otrajā vēlēšanu kārtā ievēlēti Tiesnešu ētikas komisijas un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļi
24. Aprīlis / 09:06
Senāts: lemjot par pilsonības atņemšanu, jāvērtē samērīgums
23. Aprīlis / 16:46
Informācijai par akcionāriem jābūt korektai un pieejamai ikvienam
23. Aprīlis / 14:58
Bāriņtiesu ētikas pārkāpumus izskatīs pašvaldības izveidota ētikas komisija
23. Aprīlis / 14:56
Vienkāršo privātmāju datu reģistrāciju kadastrā
AUTORU KATALOGS