AFIŠA

6. Marts 2019 / 14:51

Bezmaksas juridiskais seminārs uzņēmējiem par intelektuālā īpašuma aizsardzību

13. martā plkst. 18.00 Rīgas šķīrējtiesa (RŠT) organizē bezmaksas juridisko semināru, noderīgu visiem uzņēmējiem un biznesa pārstāvjiem. Pieredzējis speciālists pastāstīs būtisku informāciju par aktuālu tēmu “Svarīgais uzņēmumu intelektuālā īpašuma aizsardzībā. Iespējamo strīdu risināšana”. Iepriekšēja reģistrācija ir obligāta.

Intelektuālais īpašums ir viena no būtiskākajām uzņēmuma konkurences priekšrocībām tirgū. Iespēja aizliegt izmantot intelektuālo īpašumu citām personām nodrošina ne tikai ekskluzivitāti kādā komercdarbības jomā, bet arī uzņēmuma vērtības palielināšanos.

Bieži vien gadās, ka uzņēmējs ir parāk aizņemts ar tekošajiem darbiem un biznesa attīstību un pats sava jautājuma par intelektuālo īpašumu nezināšanas dēļ var nokļūt nepatīkamā situācijā. Tas var novest līdz pat tiesai (kur jebkurš var kļūt kā par prasītāju, tā arī par atbildētāju) un pat līdz biznesa galveno vērtību zaudēšanai.

Par lietām, kuras ir jāzina visiem biznesā nodarbinātajiem, seminārā stāstīs lektors Ilmārs Šatovs – zvērināts advokāts, RŠT šķīrējtiesnesis, Latvijas un Eiropas patentpilnvarnieks preču zīmju un dizainparaugu lietās, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas iecelts profesionāls vidutājs autortiesību lietās.

Semināra plāns:

  • Ievads intelektuālā īpašuma tiesību jomā (komercnoslēpumi, patenti, preču zīmes, dizainparaugi, autortiesības un blakustiesības);

  • Līgumi, kas saistīti ar intelektuālā īpašuma tiesību nodošanu un izmantošanu (dokumentu forma, būtiskākie noteikumi);

  • Iespējamo strīdu izšķiršana (tiesā un šķīrējtiesā);

  • Diskusija un jautājumi.

Semināra galvenais mērķis – novērst problēmas, kas var rasties biznesā saistībā ar intelektuālo īpašumu, kā arī iemācīties ātri, vienkārši un izdevīgi tās risināt.

Šis jau ir pēc kārtas 39. biznesa seminārs, ko rīko Rīgas šķīrējtiesa, un tas liecina par lielu interesi no apmeklētāju puses. Tāpēc vietu skaits ir ierobežots un apmeklēt semināru var, tikai iepriekš reģistrējoties, aizpildot elektronisko formu Rīgas šķīrējtiesas mājaslapas sadaļā “Semināri”. Pasākumu norises adrese: Rīga, E. Birznieka-Upīša 18, 4. stāvs.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS