AFIŠA

16. Augusts 2022 / 12:13

Tiesību zinātņu studentus aicina pieteikties Prof. K. Dišlera Publisko tiesību vasaras skolai vides tiesībās

No 29. augusta līdz 2. septembrim klātienē norisināsies piektā Prof. K. Dišlera Publisko tiesību vasaras skola studentiem, kas šogad būs veltīta vides tiesību jautājumiem.

Vasaras skolā studentiem būs iespēja iegūt papildu teorētiskas un praktiskas zināšanas, tiekoties ar pieredzējušiem jomas speciālistiem.

Cilvēku darbības iespaidā izraisītās klimata pārmaiņas, kas pēdējos gados arvien uzkrītošāk novērojamas un izjūtamas ikvienam planētas iedzīvotajam, iespējams, novēloti, tomēr šķietami neizbēgami radījušas arvien pieaugošu sabiedrības pieprasījumu un spiedienu pēc “zaļākas”, atbildīgākas un ilgtspējīgākas resursu pārvaldības pasaulē. Jau tagad gan Eiropas Savienības, gan plašākā mērogā vērojamās aktivitātes un jaunās politiskas iniciatīvas, kas vērstas, lai mazinātu cilvēces ekoloģisko pēdu nospiedumu, liek domāt, ka turpmākos gados vides tiesību jomas nozīme tikai pieaugs. Tāpēc šis šķitis arī īstais brīdis, lai aktualizētu sarunu par vides tiesībām arī ar topošajiem juristiem, kuriem, visticamāk, savas profesionālās karjeras ietvaros arvien biežāk tiešā vai pastarpinātā veidā būs jāsaskaras ar šiem jautājumiem. 

Vasaras skolas programma: https://bit.ly/3QKzlVB

Pieteikšanās līdz 26. augustam, aizpildot reģistrācijas anketu šeit.

Vasaras skola norisināsies Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes telpās, Rīgā, Raiņa bulvārī 19.

Lekciju cikls paredzēts tiesību zinātņu studentiem, un tās galvenais mērķis ir piedāvāt kvalitatīvu un aktuālu saturu, ļaujot iepazīties ar jautājumiem, ar kuriem savā ikdienā sastopas vides tiesību jomas profesionāļi.

Vasaras skolu organizē Profesora Kārļa Dišlera fonds, zvērinātu advokātu birojs COBALT un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS