ŽURNĀLS Studenta Vārds

1. Oktobris 2019 12:37:00 /Nr.

Piesakies prof. Kārļa Dišlera otrās pilngadības izspēlei

Gada gaidītākais laiks ikvienam konstitucionālo tiesību cienītājam ir klāt – tiek izsludināta pieteikšanās prof. Kārļa Dišlera XXI konstitucionālo tiesību izspēlei! Šogad izspēle liks pierādīt savas zināšanas ne tikai konstitucionālajās tiesībās, bet arī rast veiksmīgāko risinājumu, saduroties kriminālprocesuālajām tiesībām ar konsulārajām tiesībām.

Profesora K. Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēle ir uzskatāma par šobrīd prestižāko un tradīcijām bagātāko nacionālā mēroga tiesas procesa izspēli Latvijā, kas daudziem studentiem paver ceļu uz dalību starptautiskajās izspēlēs. Nenoliedzami, arī šogad izspēli tiesās izcili tiesību jomas eksperti.

Īpašs paldies šā gada kāzusa autoram Kristapam Tamužam, kurš ne tikai meistarīgi savērpis dažādu jomu aktuālākos problēmjautājumus un prasmīgi papildinājis tos ar detaļām, kas panāks ikviena smaidu, lasot kāzusu, bet vienlaikus parūpējies, lai studentiem pavisam noteikti nebūtu garlaicīgi, gan risinot, gan vēlāk aizstāvot pieteikuma iesniedzēja un Saeimas pozīciju.

Komandu kāzusa risinājuma rakstveida argumentācija (pieteikuma iesniedzēja un Saeimas atbildes) iesniedzama līdz 3. novembrim. Izspēles organizatori būs pateicīgi, ja līdz 27. oktobrim komandas apstiprinās dalību izspēlē, nosūtot komandu pieteikuma anketu. Gan komandu rakstveida argumentācija, gan pieteikuma anketa nosūtāma uz e-pastu disleraizspele@gmail.com

Turpinot pagājušā gadā veiksmīgi aizsākto izspēles mutvārdu daļas organizāciju, arī šogad izspēles mutvārdu daļa norisināsies divas dienas 6. un 7. decembrī.

Atgādinām, par iespēju savā komandas darbā piesaistīt arī treneri, kas palīdzētu vēl drošāk un pārliecinošāk sagatavoties izspēlei. Ja konkrēta persona vēl nav atrasta, izspēles organizatori ir parūpējušies par treneru saraksta izveidi, kurā apkopoti nacionālo un starptautisko tiesas procesa izspēļu dalībnieki un treneri, kas piekrituši šogad sniegt atbalstu komandu gatavošanā. Izspēles kāzuss, nolikums, pieteikuma forma un treneru saraksts pieejami www.disleraizspele.lv un prof. Kārļa Dišlera tiesas procesa izspēles Facebook lapā: facebook.com/DisleraIzspele.

NB! Aicinām pievērst uzmanību, ka notikušas ievērojamas izmaiņas izspēļu nolikumā, jo īpaši priekšsacīkšu vērtēšanas kārtībā. Ja rodas vēl kādi jautājumi, sūti tos uz prof. K. Dišlera tiesas procesa izspēles e-pastu disleraizspele@gmail.com vai sazinies ar izspēles organizatoriem izspēles Facebook lapā.

XXI K. Dišlera tiesas procesa izspēles kāzuss

XXI K. Dišlera tiesas procesa izspēles nolikums

Treneru saraksts

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
AUTORU KATALOGS