JAUNUMI COVID-19

31. Marts 2020 / 12:14

Ārkārtējās situācijas laikā tiesas izpildu rakstus sagatavos un izsniegs elektroniski
3 komentāri

Ņemot vērā šobrīd valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, piesardzības nolūkos ar mērķi samazināt Covid-19 izplatīšanās risku, iestādes ir aicinātas iespēju robežās nodrošināt pakalpojumus attālināti, pēc iespējas izslēdzot klātienes saskarsmes iespējamību. Ievērojot minēto, tiesas ir aicinātas izpildu rakstus sagatavot un izsniegt elektroniski, ja lietas dalībnieks to ir lūdzis.

Izpildu raksta sagatavošana un izsniegšana elektroniski nozīmē, ka lietas dalībnieks saņems tiesas sagatavotu izpildu rakstu, kas tam tiks atsūtīts elektroniska dokumenta veidā un kas būs parakstītus ar drošu elektronisko parakstu. Šādi saņemtu izpildu rakstu lietas dalībnieks var iesniegt zvērinātam tiesu izpildītājām, nosūtot uz tiesu izpildītāja elektroniskā pasta adresi.

Informācija par visu zvērinātu tiesu izpildītāju kontaktiem, tai skaitā elektroniskā pasta adresēm, pārskatāmā veidā ir pieejama Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju mājaslapas sadaļā “Zvērināti tiesu izpildītāji”. Tiesu izpildītājam ir pienākums elektroniskā formā sagatavotu izpildu dokumentu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, pieņemt izpildei.

Līdz ar to lūdzam lietas dalībniekus izmantot iespēju nepieciešamības gadījumā lūgt tiesai izpildu rakstu sagatavot elektroniski, lai pēc iespējas vairāk izslēgtu klātienes kontakta iespējamību šā pakalpojuma izmantošanā.

komentāri (3)
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Magone
1. Aprīlis 2020 / 11:43
0
ATBILDĒT
Jā, es arī šo ziņu vakar pamanīju un nodomāju -beidzot! Un ļoti ceru, ka nevis tikai "ārkārtējās situācijas laikā", bet turpmāk vienmēr! Neatgriezīsimies arhaismā!
Armands
1. Aprīlis 2020 / 11:24
0
ATBILDĒT
Lieliski! Jau ilgus gadus (kopš e-paraksta ieviešanas un elektronisko dokumentu aprites tiesu sistēmā) regulāri esmu vaicājis, vai nevar izsniegt izpildu rakstus elektroniskā formā. Līdz šim nevarēja, iemeslus neminot. Jāsaka, ka esošā īpašā situācija līdzās dažādiem ierobežojumiem un sarežģījumiem ir radījusi arī risinājumi jautājumiem, kas "normālos" laikos netika risināti. Ceru, ka šī izpildu rakstu izsniegšanas kārtība saglabāsies arī pēc ārkārtas situācijas.
...
31. Marts 2020 / 20:48
0
ATBILDĒT
sen jau vajadzēja
jaunumi
26. Aprīlis / 10:00
Stājas spēkā notiesājošs spriedums par nelikumīgu senlietu glabāšanu
25. Aprīlis / 15:56
Tiesai no jauna jāskata lieta par pašvaldības rīkoto apbūves tiesību izsoli
25. Aprīlis / 13:06
Valsts prezidents uzdod ģenerālprokuroram izmeklēt izskanējušos apgalvojumus par iespējamu iejaukšanos vēlēšanu norisē
25. Aprīlis / 11:16
29. aprīlī notiks lektora A. Bitāna lekcija “Latgaliešu valodas tiesiskais regulējums”
24. Aprīlis / 14:43
Plāno palielināt sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem
AUTORU KATALOGS