JAUNUMI

12. Janvāris 2021 / 14:19

Juridiskā komisija balsojumam Saeimā virza visus trīs valsts kontroliera amata kandidātus

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 12. janvārī, pēc valsts kontroliera amata kandidātu uzklausīšanas lēma balsojumam Saeimā virzīt visus trīs izvirzītos kandidātus.

Komisija ar amata kandidātiem – Ilzi Grīnhofu, Edgaru Korčaginu un Rolandu Irkli – pārrunāja viņu redzējumu par Valsts kontroles lomu un attīstības virzieniem. Tāpat komisija sēdē uzklausīja pašreizējo valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu.

Jauns valsts kontrolieris jāievēl, jo E.Krūmiņas otrais pilnvaru termiņš beigsies 19. janvārī.

Šodien kandidātu stratēģisko redzējumu Valsts kontroles turpmākajai darbībai uzklausīja arī Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija.

Juridiskā komisija lēmuma projektu par valsts kontroliera iecelšanu lūgs iekļaut tuvākajā Saeimas sēdē, informēja komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

Kandidatūras valsts kontroliera amatam izvirza Saeimas deputāti, un valsts kontrolieri amatā ieceļ Saeima uz četriem gadiem. Viena persona nevar būt par valsts kontrolieri vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Valsts kontrole ir neatkarīga koleģiāla augstākā revīzijas (audita) iestāde, un tā veic revīzijas atbilstoši Latvijā atzītiem starptautiskajiem revīzijas standartiem.

Valsts kontroles darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar valsts un pašvaldību līdzekļiem ir tiesiska, pareiza, ekonomiska un efektīva, kā arī sniegt rekomendācijas atklāto trūkumu novēršanai.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS