AFIŠA

10. Maijs 2022 / 13:11

Starptautiskā konferencē apspriedīs risinājumus cīņā pret dezinformāciju PSRS un Krievijas politikā

Piektdien, 13. maijā, Tieslietu ministrija sadarbībā ar valdības izveidoto PSRS okupācijas zaudējumu aprēķināšanas komisiju* organizē starptautisku konferenci “Iedomātā savienība: dezinformācijas loma PSRS un Krievijas politikā”. Konferences mērķis ir analizēt dezinformācijas ietekmi uz sabiedrību pagātnē un mūsdienās, kā arī rast atbildes uz jautājumu, kā mazināt tās ietekmi nākotnē.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Konferenci plānojām un sākām organizēt vēl pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, taču šobrīd, pēc 24. februāra, šī konference iegūst vēl nopietnāku un principiālāku nozīmi. Jau trešo mēnesi notiek Krievijas militārā agresija Ukrainā. Latvija bija okupēta 50 gadus. Abos traģiskajos notikumos agresora galvenais ideoloģiskais ierocis bija un ir dezinformācija. Tā ir ne mazāk postošs ļaunums, jo dezinformācijas ietekmes mazināšana ir cīņa par patiesību”. Dezinformācija šobrīd ir viens no Krievijas stratēģisko ieroču veidiem, blakus kodolieročiem, līdz ar to šobrīd, kā vēl nekad, ir svarīgi šo tēmu aktualizēt, lai ierobežotu Krievijas izplatītās dezinformācijas postošo ietekmi, uzsver J. Bordāns.

Konferencē piedalīsies pētnieki, eksperti un politiķi no Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas un Apvienotās Karalistes, uzstājoties ar referātiem un piedaloties paneļdiskusijās.

Papildu informācija

Konference notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, vienlaikus tiks nodrošināta tiešraide. Norādām, ka konferences darba valodas būs latviešu, angļu un krievu.  Konferences programma un tiešraides saites pieejamas šeit.

* Komisija PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS